Η μάχη των μικρών κομμάτων για την είσοδο τους στη Βουλή

Share on:

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ μια μικρή διόρθωση της απογοήτευσης που έφερε το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου καταγράφεται σε δημοσκόπηση και μένει να φανεί αν αυτό το στοιχείο θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Ιδιαίτερα ρευστό είναι το τοπίο όσον αφορά τα μικρότερα κόμματα, αυτά που κινούνται κοντά στη ζώνη του 3%. Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, εμφανίζονται διαρκείς ανακατατάξεις στη σειρά των κομμάτων, ενώ, καθώς η πιθανότητα εισόδου στη Βουλή ή όχι θα εξαρτηθεί από μερικές εκατοντάδες ψήφους, ο ίδιος θεωρεί πιθανό ένα θρίλερ στα αποτελέσματα της Κυριακής σε αυτή τη ζώνη.

Στη γενική εικόνα, σε ποσοστό 73% οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν ότι θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα, ενώ το 14% δηλώνει ότι θα αλλάξει την ψήφο του.

Δημοσκόπηση Gpo

Στις 22,8 μονάδες ανεβάζει την διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η GPO, στη δημοσκόπησή της που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ φτάνει το 42% και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα , πέφτοντας στο 19%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται – σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας – σταθερό στο 11,5% στην εκτίμηση ψήφου, στο 7% το ΚΚΕ , στο 4% η Ελληνική Λύση, στο 3,3% η Πλεύση Ελευθερίας και στο 3% η Νίκη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της GPO, τόσο οι Σπαρτιάτες, που καταγράφονται με 2,5% στην πρόθεση ψήφου, όσο και το ΜεΡΑ25 με 2,3% μένουν εκτός Βουλής.

Μέ βάση την εκτίμηση για επτακομματική Βουλή, η ΝΔ κατακτά άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 162 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στις 55 και το ΠΑΣΟΚ με 33. Με βάση τα δεδομένα της μέτρησης, το ΚΚΕ θα έχει 20 έδρες, η Ελληνική Λύση 12 και από 9 έδρες η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη.

Θετική άποψη έχει το 55% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεύτερος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 43,2%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9% με τέταρτο τον Αλέξη Τσίπρα που καταγράφει 28,5% θετικές γνώμες.

kathimerini.gr – businessnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE