Γεωργιάδης | Δεν υφίσταται θέμα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Share on:

Ζήτημα αυξήσεων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν υφίσταται. Τελεία», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Μουλκιώτη για την έκδοση Ενιαίων Κανονισμών Ασφάλισης και Παροχών του ΕΦΚΑ, η οποία εκκρεμεί από το 2016.

«Κανένα ζήτημα περί αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης δεν υφίσταται. Τελεία. Δεν υπάρχει στην ατζέντα μας αύξηση ορίων συνταξιοδότησης. Αυτό που υπάρχει είναι ένας ψηφισμένος νόμος από το 2010, από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που επαναλήφθηκε το 2014 και το 2016 και το ψήφισαν και τα τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίο στο ΠΑΣΟΚ ανακαλύψατε ξαφνικά ως κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Πόσο κρυφή μπορεί να είναι μια ατζέντα, όταν ο νόμος έχει ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ το 2010, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 και από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016; Στη Βουλή, δηλαδή, ψηφίστηκε ο νόμος κρυφά από τρεις κυβερνήσεις; Προφανώς ήταν ατυχέστατη η ανακοίνωση. Το να επιμένει να λέει το ΠΑΣΟΚ του 2023 και του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θέλει να καταργήσει τον νόμο του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και της Φώφης του 2010 και του 2014 είναι δικαίωμά σας. Το κρίνουν, όμως, οι συμπολίτες μας».

newsbeast


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE