Διπλωματικός «πυρετός» Ελλάδας Τουρκίας | Νέα συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν

Share on:

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 2 Φεβρουαρίου αναμένεται επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την τόνωση της θετικής ατζέντας.

Παράλληλα, επιχειρηματική ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε business forum με Τούρκους επιχειρηματίες και φορείς εξωστρέφειας και να προωθήσει περαιτέρω την οικονομική συνεργασία.

Στις 11 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να προγραμματιστεί για τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν αναμένεται εξάλλου να παρευρεθούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να έχουν ακόμη μία συνάντηση.

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον

Σε ό,τι αφορά αφορά τις επόμενες επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στις 6 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουελάρ.

Στις 9 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν. Οι δυο υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να εγκαινιάσουν τον στρατηγικό διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ακολούθως, ο κ. Γεραπετρίτης θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές την προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

naftemporiki


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE