Δημοσίευμα των New York Times εμπλέκει το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη σε υπόθεση δωροδοκίας | Τι απαντά ο ίδιος

Share on:

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το άρθρο, πρόκειται για δημοσιογραφική έρευνα των NYT, η οποία αναφέρεται σε μία υπόθεση κατασκοπείας του κινεζικού κολοσσού Huawei από τις μυστικές υπηρεσίες της Λιθουανίας και μάλλον για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των Νέων, οι Λιθουανοί πράκτορες ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πιθανόν να εμπλέκεται ο Άδωνης Γεωργιάδης σε δωροδοκία, για να ευνοήσει την θέση της Huawei και να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G στην Ελλάδα.

Στο…οπλοστάσιο των κατηγόρων του Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, είναι ότι έπαιξε μία φορά τένις με έναν αξιωματούχο της HUAWEI στην Ελλάδα, ονόματι Τζάκι Τσεν και ότι επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η “δωροδοκία”, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, έγινε με τρία λάπτοπ αξίας 3.000 ευρώ και ένα ρολόι των 100 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε κατηγορηματικά όλα όσα του καταμαρτυρεί το ρεπορτάζ και δηλώνει ότι τα λαπ τοπ αγοράστηκαν και υπάρχουν και αποδείξεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε όμως και επι της ουσίας της κατηγορίας, λέγοντας ότι κατά την διάρκεια της θητείας του δεν υπέγραψε καμία σύμβαση με την Huawei, ούτε έκανε κάποια συμφωνία. Και οι πληροφορίες λένε ότι όντως η αναβάθμιση των δικτύων προχωράει από την Cosmote χωρίς καμία ανάμειξη της κινέζικης εταιρείας.

Αφορμή για την παρακολούθηση του υπουργού τότε Ανάπτυξης, είναι ότι στην κινέζικη εταιρεία εργάζεται προσωπικός φίλος του Αδωνι Γεωργιάδη, και με τον οποίο ο σημερινός υπουργός Εργασίας είχε συχνές πιθανώς τηλεφωνικές συνομιλίες.

Μετά την κατηγορηματική άρνηση του κ. Γεωργιάδη όσον αφορά τη δωροδοκία με τα λαπ τοπ, οι New York Times πάντως επανήλθαν, με φωτογραφία του υπουργού, στην οποία φαίνεται να φοράει ένα ρολόι των 100 ευρώ- όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος- ρωτώντας τον αν είναι Huawei.

thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE