Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 πτέρυγας μαχης

Share on:

Πολιτικές αναταράξεις και στρατιωτικές – διοικητικές διεργασίες, με αιχμή τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις ισχυρότατες εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, που προκάλεσε η φωτιά στη Μαγνησία. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας για τη μεταφορά και αποθήκευση των συγκεκριμένων πυρομαχικών.

Και μια σειρά από άλλες παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και πυρασφάλειας στις αποθήκες πυρομαχικών στο στρατόπεδο Καραμπά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της μέχρι την ολοκληρωση της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης, που έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο διοικητής μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ακόμη, πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι Αρχηγοί, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE