Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Σύνοδο Κορυφής (vid)

Share on:

Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στην Σύνοδο Κορυφής.  «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός με φόντο τις πρόσφατες προκλήσεις της Άγκυρας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως θα ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής για τις τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει στην αποτρεπτική μας δυνατότητα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην προσπάθεια των ηγετών της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, και φάνηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί κοινή συνισταμένη. Σημείωσε ακόμα την ανάγκη να προχωρήσει η Ένωση σε επιβολή πλαφόν για την τιμή φυσικού αερίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο σχέδιο REPowerEU.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE