Αυστηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη στον Ράμα για τον Μπελέρη

Share on:

«Απογοήτευση και αγανάκτηση για την υπόθεση Μπελέρη» 

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την υπόθεση της προφυλάκισης του νεοεκλεγέντος δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. 

«Εξέφρασα την απογοήτευση και την αγανάκτησή μου», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται ακόμη στη φυλακή «με αμφίβολες δικονομικές προβλέψεις». «Θεωρώ ότι είναι ένα χτύπημα στο κράτος δικαίου και στην προσπάθεια που κάνει η Αλβανία να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκό κεκτημένο», συμπλήρωσε.

Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Αθήνα, τόνισε και συμπλήρωσε ότι προσβλέπει ότι θα επιλυθεί πολύν σύντομα. «Η επίλυσή του ή η μη επίλυση θα αποτελέσει στοιχείο της ελληνικής αξιολόγησης της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, που ξεκινά τώρα και πρόκειται μακρύ ταξίδι», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η συμμόρφωση με τους βασικούς κανόνες του κράτους δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση. Σέβομαι απόλυτα τη διάκριση των εξουσιών, αλλά από την άλλη δεν είναι ένα ζήτημα που πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι, χωρίς να υπάρχει αντίδραση της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Lifo


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE