Τσίπρας | Στόχος μας να γίνουμε κανονική Ευρωπαϊκή χώρα

Share on:

«Το θέμα σήμερα δεν είναι αν θα μείνουμε Ευρώπη, αλλά αν θα γίνουμε Ευρώπη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο Kontra Channel, προσθέτοντας ότι «το κατά κεφαλή εισόδημα της χώρας σε αγοραστικής δύναμη είναι το χαμηλότερο μαζί με τη Βουλγαρία σε όλη την ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «αυτή τη στιγμή η χώρα έχει χάσει 4 χρόνια», ότι «αυτή η τετραετία, παρότι για πρώτη φορά υπήρχαν πόροι να δαπανηθούν, πήγε πίσω τη χώρα». Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η χώρα να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της, τον μπούσουλά της, το όραμά της, ο στόχος είναι η μεσαία τάξη να μη ζει με κουπόνια. Σημείωσε ότι «ο ουσιαστικός εθνικός στόχος για την επόμενη τετραετία, για την επόμενη οκταετία θα πω εγώ, είναι ο στόχος της σύγκλισης με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει ένα ολιστικό πρόγραμμα που απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα για την πορεία της χώρας. Σχολίασε ότι «ο κόσμος θέλει να μάθει τι έχουν να του πουν οι πολιτικές δυνάμεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει και όχι για ανοησίες που εφευρίσκουν τα κομματικά επιτελεία για να βάζουν στην ατζέντα της συζήτησης και που δεν αφορούν κανένα».

Κληθείς να σχολιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανέφερε πως τα κόμματα συνηθίζουν να βάζουν προσωπικότητες και πως ενώ πριν από 4 χρόνια η ΝΔ είχε παρουσιάσει ένα «αξιόλογο ψηφοδέλτιο», τώρα «φαίνεται ότι εκλείπουν οι σοβαρές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να ταυτιστούν με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ». Πρόσθεσε ότι «μας αιφνιδίασε αρνητικά» καθώς, όπως είπε, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ συμμετέχουν «κομματικοί, πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση». Συγκρίνοντας το με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «καθένας μπορεί να καταλάβει από την πρώτη ως την τελευταία θέση ποια είναι η ποιότητα των ανθρώπων, ποια είναι τα βαριά βιογραφικά, ποιοι είναι οι πραγματικά άριστοι και ποιοι οι επιτηδευμένα άριστοι». Είπε γενικότερα ότι η μεγάλη καινοτομία στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα είναι ότι συμμετέχουν κατά 50% γυναίκες, κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή», όπως επισήμανε.

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE