Στην Αεροπορική Βιομηχανία ο Τσίπρας | Έγκλημα τα εξοπλιστικά προγράμματα των 14 δις

Share on:

Ως «εθνικό έγκλημα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 14 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα 2 ετών, ωστόσο την ίδια περίοδο δεν έχει δοθεί «ούτε ένα ευρώ στην εθνική πολεμική βιομηχανία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε επίσης, εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, για «επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, ούτως ώστε να υπάρξει συμμετοχή της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας στα νέα προγράμματα».

Η χώρα έχει προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 14 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί στην εθνική πολεμική βιομηχανία. Αυτό είναι ένα εθνικό έγκλημα. Η χώρα δεν είναι μια χώρα που συνορεύει με το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο. Θα έχει πάντοτε ανάγκη να έχει τις ένοπλες δυνάμεις της σε διαρκή αποτρεπτική ικανότητα και ετοιμότητα. Είναι αδιανόητο να μην ενισχύει την αμυντική πολεμική βιομηχανία, πόσο δε μάλλον όταν είναι πολιτική επιλογή η απαξίωση της», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση και τους εργαζομενους της ΕΑΒ και πρόσθεσε: «Θεωρούμε λοιπόν απαραίτητο να υπάρξει και είναι δέσμευσή μας ότι θα υπάρξει, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έρθει στην κυβέρνηση, επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, ούτως ώστε να υπάρξει συμμετοχή της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας στα νέα προγράμματα.

Επίσης, θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει δυνατότητες στην ΕΑΒ και σε όλες τις επιχειρήσεις της πολεμικής αμυντικής βιομηχανίας. Δυνατότητες ευελιξίας με όρους αγοράς, αλλά και στήριξη των εργαζόμενων.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE