Στα άκρα η διαμάχη ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ για τις παρακολουθήσεις | Καταθέτει και ο Τέλογλου

Share on:

Με ταχύτατους ρυθμούς κινείται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που διερευνά τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει σήμερα καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου ο οποίος με μια ανάρτηση του στο twitter στις 6 Αυγούστου δίνει μια νέα τροπή στο επίμαχο ζήτημα.

Ο δημοσιογράφος άφησε να εννοηθεί πως το 2018 παρακολουθούσαν τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. “Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τάσος Τέλλογλου. Επίσης, στις 16 Αυγούστου την πόρτα του προέδρου του Αρείου Πάγου θα περάσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης του οποίου το κινητό είχε παγιδευτεί από το παράνομο λογισμικό “Predator”.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, όχι για την ουσία των καταγγελιών για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά για τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα. Αφορμή για την παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη τα οποία διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Στα άκρα η πολιτική κόντρα

Παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η πολιτική αντιπαράθεση με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανεβάζει συνεχώς τους τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να κρατά επί του παρόντος χαμηλούς τόνους απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στο Μαξίμου τονίζουν πως με την στρατηγική που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί την εργαλειοποίηση της υπόθεσης και σημειώνουν πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται μπει σε μια ανταλλαγή εμπρηστικών δηλώσεων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα συζητηθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.Αφορμή για την απάντηση της κυβέρνηση στάθηκε η νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης εναντίον του πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε πως χρησιμοποιεί παρακρατικές μεθόδους και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θα δοθεί συνέχεια καθώς τόσο η δικαιοσύνη όσο και οι κινήσεις από την πλευρά του κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν ήδη δρομολογηθεί. Επίσης ο πρωθυπουργός προχώρησε άμεσα στην περεταίρω θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά.

Οι ίδιες πηγές δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους για την στάση της αντιπολίτευσης που μέχρι στιγμής εκτός από τις επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για το ζήτημα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου από την ΕΥΠ.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE