Σκέρτσος | Η υπηρεσία πληροφοριών δεν θα γίνει σουρωτήρι

Share on:

«Καλύτερα να έχεις μια κυβέρνηση, η οποία κάνει λάθη, τα παραδέχεται και τα διορθώνει, από το να έχεις μια λάθος κυβέρνηση» είπε ο Ακης Σκέρτσος,για το ζήτημα των υποκλοπών, επισημαίνοντας ότι «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν μπορεί να γίνει… σουρωτήρι».

«Είναι ένα ζήτημα που έχει προβληματίσει κάθε δημοκρατικό πολίτη, και τον πρωθυπουργό», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ενώ κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί, κατ’ εξαίρεση, από τον Διοικητή της ΕΥΠ.

Σε ό,τι αφορά στα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής από τα Ανώγεια, τόνισε: «Προφανώς και συμφωνούμε με τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή».

Αναφορικώς με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την Τετάρτη, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως «προφανώς και συμφωνούμε με τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή, που είπε δύο πράγματα: πρώτον, είπε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή αστοχία, ότι είναι πολιτικά αδιανόητο και ανόητο να υπάρχει εμπλοκή μιας κυβέρνησης σε κάτι τόσο σοβαρό. Συμφωνούμε απόλυτα, αυτό είπε και ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της κυβέρνησης σε πολιτικό επίπεδο. Και, δεύτερον, είπε επίσης ότι πρέπει κατ’ εξαίρεση να υπάρξουν διαδικασίες, που θα έρθουν κάποια πράγματα στο φως. Αυτό λέμε κι εμείς».

Επ’ αυτού δε, επανέλαβε: «Κατ’ εξαίρεση καλούμε τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Διοικητή της ΕΥΠ για την υπόθεση που τον απασχολεί, χωρίς όμως να γίνει…σουρωτήρι αυτή η υπόθεση. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε επισφάλεια μια ολόκληρη υπηρεσία που επιτελεί ένα πολύ κρίσιμο εθνικό ρόλο», υπογράμμισε και θύμισε, στο σημείο αυτό, «το ρόλο της ΕΥΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης του Έβρου, ήταν πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που πήραμε τότε για να έχουμε αποτελεσματική διαχείριση για να αποτρέψουμε εργαλειοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και ένα υβριδικό πόλεμο, ο οποίος είχε κηρυχθεί απέναντι στην Ελλάδα».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE