Νέα πρόταση Τσίπρα σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ για συγκυβέρνηση

Share on:

Ως προς το θέμα των συνεργασιών στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «μπορούμε και πρέπει να δούμε τα προγράμματά μας, βάσει των οποίων να κάνουμε συγκλίσεις, για να δώσουμε μια προοπτική για την επόμενη μέρα».

Είπε ακόμη ότι απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και τους λέει ότι η απλή αναλογική μπορεί να δώσει κυβέρνηση, πρωτίστως το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση. Ότι απευθύνεται σε όλα τα προοδευτικά κόμματα και τους λέει ότι υπάρχει προοπτική πάνω σε ένα πρόγραμμα που θα δώσει ανάσα με αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση των χρεών.

«Βλέπω ότι υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά θα τις δούμε, πιστεύω, περισσότερο μετά τις εκλογές», προσέθεσε.

Σε follow up ερώτημα, αν θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, ή θα δεχτεί αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης, είπε ότι ο λαός με την ετυμηγορία του θα δώσει συσχετισμούς, ο πρώτος θα έχει τον πρώτο λόγο, και πως το δικαίωμα του λαού να επιλέξει ποιος θα τον κυβερνήσει δεν μπορεί κανείς να το οικειοποιηθεί.Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα κόμματα πριν από τις εκλογές, ακόμα και ανάμεσα σε κόμματα που έχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Είπε ότι καταγράφει «αυτό που είπε ο κ. Κουτσούμπας ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ακούω και τον κ. Ανδρουλάκη να καταθέτει προτάσεις που βλέπω ότι υπάρχουν συγκλίσεις».

iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE