Μπακογιάννη | Υπαρκτό το σενάριο της Κυβέρνησης ηττημένων

Share on:

«Είναι σημαντική εθνική κάλπη οι εκλογές της 21ης Μαΐου» τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η ΝΔ θα τηρήσει τη συνταγματική τάξη, ενώ σημειώνει πως είναι υπαρκτό σενάριο αυτό της «κυβέρνησης των ηττημένων» παρά τις σχετικές διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Η χώρα και οι πολίτες έχουν και στο παρελθόν λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να τις δουν να καταρρέουν» αναφέρει.

Η απλή αναλογική μεθοδεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν μια τετραετία, αφού είχε εκλεγεί δύο φορές με την ενισχυμένη αναλογική, και είναι κάτι στο οποίο η αντιπολίτευση βασίζεται, παραγνωρίζοντας τις πρακτικές δυσκολίες, οι οποίες είναι πολιτικής φύσης και απλών μαθηματικών. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να το διαψεύδει, το ερώτημα όμως είναι τι αξιοπιστία έχει μια τέτοια δήλωση του κ. Τσίπρα, ή του κ. Βαρουφάκη. Η χώρα και οι πολίτες έχουν και στο παρελθόν λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για να τις δουν να καταρρέουν. Συνεπώς, και δεδομένης της παραφωνίας στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για αυτό το θέμα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ούτε αξιοπιστία, ούτε βεβαιότητα. Προχθές μάλιστα ο κ. Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση με ανοχή κομμάτων. Από την άλλη ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ποιος θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον να μας πείσει για τις όποιες προθέσεις του.

amna.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE