Μητσοτάκης | Τερατογένεση μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Μέρα 25 και ΚΚΕ

Share on:

Μία βασική είδηση έβγαλε η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το μεσημέρι της Κυριακής (11/9) και αφορά στον εκλογικό νόμο, ο οποίος δεν αλλάζει. Κατά τα λοιπά, , ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε στήριξη στους πολίτες για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ενέργειας και παράλληλα επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους. Έβαλε απέναντι Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας «πολιτική τερατογένεση» μία ενδεχομένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

«Πολιτική τερατογένεση»

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ιδιαίτερα πως θεωρεί πρόβλημα για τη χώρα τις εκλογές με απλή αναλογική.

Και υπογράμμισε πως η ψήφος σε αυτές τις εκλογές έχει ιδιαίτερη σημασία.«Η εκτίμησή μου ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές προκύπτει από τα απλά μαθηματικά της απλής αναλογικής» είπε, αλλά προειδοποίησε ότι «θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα».«Θεωρητικά μπορεί να συμβεί. Ακόμη κι αν η ΝΔ έχει μεγάλη διαφορά από το 2ο κόμμα οι κύριοι Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης και Κουτσούμπας θα έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Θα συνιστά πολιτική τερατογένεση αυτό.

Και γι αυτό η πρώτη κάλπη έχει εξαιρετική σημασία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE