Μητσοτάκης στον Κορυδαλλό | «Ο χώρος των φυλακών θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας»

Share on:

Τη δέσμευσή του ότι οι φυλακές θα φύγουν από τον Δήμο Κορυδαλλού, για να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στον Κορυδαλλό.

«Οι φυλακές του Κορυδαλλού θα φύγουν, ο χώρος έχει βρεθεί, θα κάνουμε πραγματικότητα τη δέσμευσή μας», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και στην ψηφιοποίηση του κράτους, το μεγάλο αυτό στοίχημα που υλοποιείται, με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συζήτησα με τον δήμαρχο τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για τον δήμο Κορυδαλλού, που δεν είναι άλλη από τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Θυμάστε ότι είχα δεσμευτεί στις προγραμματικές μου δηλώσεις ότι το έργο αυτό θα γίνει πράξη. Η αλήθεια είναι ότι μας κούρασε, μας παίδεψε, είμαι όμως πια απολύτως βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε, τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη δέσμευσή μας. Χώρος έχει βρεθεί, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα συζητήσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το τί πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος θα αποδεσμεύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία του από το Πρότυπο Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης  το οποίο έχει ονομαστεί και Ανοιχτό Σχολείο για Όλους. Λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2022 και παρέχει δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε όλους τους δημότες με σκοπό την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους που θα εξυπηρετούν την καθημερινότητά τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα συνομίλησε με πολίτες που συμμετέχουν στα ψηφιακά μαθήματα από το Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης και εξέφρασε την χαρά του που βλέπει «ανθρώπους που σε αυτή την φάση της ζωής τους επιλέγουν να καταρτιστούν σε ένα καινούργιο αντικείμενο. Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση όχι μόνο γιατί πρέπει όλοι να εξοικειωνόμαστε με την επαφή μας με τον ψηφιακό κόσμο αλλά και γιατί δείχνει μια διάθεση να μαθαίνουμε συνέχεια», είπε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση του κράτους, το μεγάλο αυτό στοίχημα που υλοποιείται, με ταχύτατους ρυθμούς.
«Εμείς έχουμε κάνει μια επανάσταση με το gov.gr και θέλουμε όλες και όλοι να μπορούν να το εκμεταλλεύονται και να μην χρειάζεται, όπως έλεγα, να πηγαίνουν στα παιδιά και στα εγγόνια προκειμένου να κάνουν μια διεκπεραίωση οποιασδήποτε υπόθεσης μπορεί να έχουν είτε με το κράτος, είτε με τράπεζες, είτε με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας». Και συμπλήρωσε: «έχουμε διαπιστώσει ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα ψηφιακά, αλλά πρέπει να τα κάνουμε  και με ασφάλεια. Και για αυτό και το πρόγραμμα αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία. Είστε πιλότος και νομίζω ότι βλέποντας την επιτυχία θα συζητήσω και με το Υπουργείο την πολύ γρήγορη επέκτασή του και σε άλλους δήμους. Αυτός είναι και ο σκοπός των πιλοτικών προγραμμάτων, να τα δοκιμάζουμε, να τα βελτιώνουμε». Σημείωσε δε  πως «ο δήμος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και αν θέλει κάποιος να αξιοποιεί τις καινούριες κρατικές υπηρεσίες, μία βασική εξοικείωση πρέπει να την έχει».

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αναφερθεί στις οικονομικές πρωτοβουλίες, που δρομολογεί η κυβέρνηση και εν προκειμένω στην αύξηση -ύστερα από 12 συνεχή χρόνια- των συντάξεων, στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, στο market pass, αλλά και στο καλάθι του νοικοκυριού.

«H μέριμνα αυτής της κυβέρνησης, η έννοια μας, θα είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση αυτή δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε την επίπτωση στα νοικοκυριά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στον χώρο ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς και η υπεύθυνη του κέντρου, Ελπίδα Κοντοπόδη.

Κατά την επίσκεψή του τον συνόδευαν οι βουλευτές Β’ Πειραιώς της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Γιάννης Μελάς, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE