Μητσοτάκης | Οι εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία υπονομεύουν την ασφάλεια

Share on:

Συζητήθηκε η «κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο και οι εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία και με τις πράξεις, αλλά και με τη ρητορική της, που υπονομεύει την ασφάλεια στην περιοχή». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι «ο αναθεωρητισμός μπορεί να υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα σε μία εποχή που το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή είναι άλλη μία πηγή εντάσεων κυρίως μεταξύ δυο συμμάχων του ΝΑΤΟ». Επανέλαβε παράλληλα πως η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί «ανοιχτό παράθυρο διαλόγου» αλλά «κρατά κλειστή την πόρτα σε απειλές κατά της εδαφικής της ακεραιότητας».

«Η ευρωπαϊκή λύση έχει καθυστερήσει»

Στη συνάντηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός τέθηκε και το θέμα της ενεργειακής κρίσης. «Η ευρωπαϊκή λύση έχει καθυστερήσει, είναι στιγμή να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η κερδοσκοπία με την αγορά του φυσικού αερίου θα αντιμετωπιστεί με έναν ενιαίο τρόπο» τόνισε. 

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό παρατήρησε ότι Λιθουανία και Ελλάδα αντιμετωπίζουν «κοινές προκλήσεις» σημειώνοντας ότι οι μετανάστες γίνονται «όπλο κάποιον για να ασκήσουν πιέσεις στις κοινωνίες μας». «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι απελπισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων» πρόσθεσε.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE