Μητσοτάκης |Αυξήσεις μισθών κατά 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Share on:

“Σκοπός μας είναι να έχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ευρώπη, να συγκλίνουμε επιτέλους πραγματικά στην Ευρώπη.

Μπορούμε να πετύχουμε μέσα στην επόμενη τετραετία, οι αμοιβές στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%.

Είναι εφικτός στόχος και μπορούμε να τον πετύχουμε” προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην Κέρκυρα.

Ο πρωθυπουργός έθεσε 4 προτεραιότητες σε περίπτωση που το κόμμα του παραμείνει στην κυβέρνηση και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η πρώτη είναι “Καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Οι μισθοί, όμως, όπως ξέρετε δεν διατάσσονται, δεν αυξάνονται μόνο με κυβερνητικές αποφάσεις.

Οι μισθοί πρέπει να αντανακλούν τη βελτίωση της παραγωγικότητας της οικονομίας και κυρίως τη συνέχιση της διαδρομής της χώρας σε μία τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και αυτή η Κυβέρνησή μας μπορεί να την εγγυηθεί. Το κάναμε πράξη αυτά τα τέσσερα χρόνια, θα το κάνουμε πράξη και από δω και στο εξής.

Από 1/1/2024 θα έχουμε νέο μισθολόγιο και με μία ετήσια ανάπτυξη κοντά στο 3%, το μέρισμα από τη συλλογική ευημερία θα μπορεί να επιστρέφει στην κοινωνία αμβλύνοντας την αδικία και μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες”.

Ο δεύτερος στόχος, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι “μία αξιοπρεπής και ανθρώπινη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία ξεκινά από την πρωτοβάθμια φροντίδα. Από ένα πυκνό φάσμα προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες με αιχμή τα βασικά νοσήματα. Από το Πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” έχουμε σήμερα κάνει παραπάνω από 120.000 προληπτικές μαστογραφίες. Εντοπίσαμε παραπάνω από 7.000 -μέχρι σήμερα, γιατί το πρόγραμμα τρέχει- γυναίκες οι οποίες είχαν καρκίνο του μαστού, δεν το γνώριζαν και τώρα που εντοπίσαμε τον καρκίνο του μαστού σε πρόωρο στάδιο έχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες να γιατρευτούν πλήρως και να ζήσουν μια κανονική ζωή.

Thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE