Μηταράκης | Ο Ερντογάν δεν θα έρθει ένα βράδυ – Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Share on:

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Μηταράκης, υπό τη σκιά του διπλωματικού επεισοδίου που πρωταγωνίστησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας και η Λιβύη, επικρότησε τους χειρισμούς Δένδια ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο πως η Ελλάδα δεν εκβιάζεται από την επιθετική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει και ένα όριο στο πόσο θα ανεχόμαστε από την Τουρκία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός υβριδικού πολέμου από την Άγκυρα, με το μεταναστευτικό ως κύριο «όπλο», ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας πως «ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορά μας».

Για τις προκλήσεις Ερντογάν : «Κοιτάξτε, είναι αυτονόητο ότι δεν θα έρθουν μία μέρα ξαφνικά και αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει. Σε ετοιμότητα είμαστε πάντα και κυρίως στο θέμα του μεταναστευτικού αποδείξαμε ότι από το Μάρτιο του 2020 από τις πολύ χαμηλές ροές της τελευταίας τριετίας ότι ως χώρα ξέρουμε να φυλάμε τα σύνορα. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει μια προεκλογική περίοδο με μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό ειδικά τον υπερπληθωρισμό που δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ζητήματα. Υπάρχει και ένα όριο στο πόσο μπορούμε να ανεχόμαστε αυτή τη ρητορική και επειδή αναφερθήκατε στους G20 στην Ινδονησία, τα μηνύματα προς τον κύριο Ερντογάν και από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και από τον Πρόεδρο Μακρόν, αλλά και γενικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι σε αυτή τη ρητορική της Τουρκίας είναι σαφέστατα. Και είδατε και τις δηλώσεις εχθές του κύριου Μενέντεζ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες (και γενικά η διεθνής κοινότητα δεν δέχεται αυτόν τον αναθεωρητισμό που προσπαθεί να πει η Τουρκία, με τον αναθεωρητισμό που ακούσαμε και από τη Ρωσία με αυτά τα αποτελέσματα)».



Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE