Κλείνουν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. | Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Share on:

Στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ είχε καταφέρει να καταγράψει στους περισσότερους νομούς ποσοστά… αυτοδυναμίας, αυξάνοντας την εκλογική της δύναμη πάνω από 10 μονάδες σε σχέση με το 2015 σε περιοχές όπως το Κιλκίς (42,35%), η Πέλλα (42,29%), η Β’ Θεσσαλονίκης (43,02%), η Πιερία (47,45%) και η Κοζάνη (39,39%).

Το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει, με όχημα την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων σε τοπικό επίπεδο και τα έργα που δρομολογούνται ή ολοκληρώνονται στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος και να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά που λαμβάνει παραδοσιακά σε αυτούς. Σημαντικό ρόλο εκτιμάται ότι μπορούν να παίξουν τα ψηφοδέλτια που έχουν καταρτιστεί με τη συμμετοχή προσώπων που έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας προσωπική δέσμευση για τη στήριξη και την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι και η έδρα που θα επιλέξει να κρατήσει στην επόμενη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, ίσως και σήμερα να κλείσουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και να ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή. Σε επίπεδο ονομάτων δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς στην πλειονότητά τους έχουν ανακοινωθεί ήδη.

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο-έκπληξη που έχει κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις εντυπώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, αν και δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον παραιτηθέντα βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα, μετά τα αποτελέσματα έκθεσης του ΣΔΟΕ που, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του στις κατηγορίες περί αναθέσεων από το Δημόσιο.

iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE