Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση Πέτσα | Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει

Share on:

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με αφορμή δηλώσεις του για τα μέτρα στήριξης ενάντια στην ενεργειακή κρίση, εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και μίλησε για την επιδότηση για επιστροφή από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ρωτήθηκε και για το θέμα με τη θέρμανση τον χειμώνα και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κάνοντας λόγο για μετακίνηση από το «ακριβό φυσικό αέριο», καθώς έχει αυξηθεί 1.200%.
Στην επισήμανση ότι 700.000 σπίτια πλήρωσαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο και την ερώτηση πώς θα γίνει σε αυτά η μετάβαση στο πετρέλαιο, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε 1200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε τη δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε» είπε ο κ. Πέτσας, με τον Γιώργο Παπαδάκη να του λέει πως ένα σπίτι θα χρειαστεί 1.500 ευρώ για τη μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο και μία πολυκατοικία 3.500-4.000 ευρώ. Τότε, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει».

Ηλιόπουλος: Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα -Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.

Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση, εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία, που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών.

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά, θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο “ας φάνε παντεσπάνι”. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες».



Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE