Θεοδωρικάκος | Πλήρης δικαστική έρευνα και απόδοση ευθυνών

Share on:

Τη δέσμευση ότι θα υπάρξει πλήρης δικαστική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και θα έλθουν όλα στο φως, σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι εγγύηση γι’ αυτό αποτελούν τα θετικά αποτελέσματα στην ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας: «Ο εμβολιασμός των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η θωράκιση των συνόρων και η ίδρυση του Υπουργείου Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά δίνοντας άμεσες λύσεις»

«Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε σε μία σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις καλές ημέρες αλλά και τις δύσκολες και οφείλουμε να το υλοποιήσουμε και να το κάνουμε πραγματικότητα», πρόσθεσε.«Είναι απαίτηση όλων να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες. Και αυτή τη φορά, το βλέπει ο ελληνικός λαός, γίνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είναι απόλυτη δέσμευση και το οφείλουμε να μάθει η κοινωνία τι ακριβώς συνέβη και σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες. Οι ευθύνες να αποδοθούν και να δοθούν οι ποινές που πρέπει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει αυτό τον πόνο. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης, είναι δέσμευση της Δικαιοσύνης και γίνεται πράξη», είπε.

Σε επισήμανση του Γ. Αυτιά ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε απόδοση ευθυνών και καλύπτονταν συμφέροντα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:«Επειδή για δεκαετίες στην Ελλάδα το σύστημα – έτσι το έβλεπε η ελληνική κοινωνία- ήταν να μη έρχονται όλα στο φως, ας ετοιμαστούν τώρα όλοι για αντισυστημική συμπεριφορά.

Ο Μητσοτάκης είπε όλα στο φως και αυτό γίνεται πραγματικότητα και αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις ούτε συμφέροντα τα οποία μπορεί να καλυφθούν.

Θα γίνει όλος ο έλεγχος γιατί το οφείλουμε αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και φερέγγυοι απέναντι στον ελληνικό λαό για το αύριο»

iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE