Άκης Σκέρτσος | Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να υλοποιήσει τα πράγματα που δεσμεύεται επί της διακυβέρνησής του

Share on:

«Εργαζόμαστε για μία Ελλάδα κοινωνικής κινητικότητας και οικονομικής ανόδου, ειδικά για τους νεότερους. Θέλουμε κάθε νέος να ζήσει καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές. Θέλουμε και εργαζόμαστε ως το 2027, με βάση το σχέδιό μας, η χώρα μας να συνεχίζει να σημειώνει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης, συγκριτικά με την χώρες της ΕΕ. Όλα αυτά θα επιταχυνθούν με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023», δήλωσε αρχικά στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος.

«Στόχος μας η αναβάθμιση του ΕΣΥ, να εξαφανίσουμε το περίφημο «φακελάκι» (…) Η πλήρης ψηφιοποιήση του κράτους να γίνει πράξη. Όλο το κράτος θα βρίσκεται στο κινητό μας. Ενδυνάμωση και εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων. Το μετρό στη Θεσσαλονίκη θα είναι σε λειτουργία σε 12 μήνες αλλά υλοποιείται και επέκταση των γραμμών στην Αθήνα», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Πίσω ολοταχώς, «όχι» σε όλα, «ναι» στο τίποτα»

Σχετικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόνισε ότι το «διακύβευμα της κάλπης είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πάει μπροστά. (…) Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής: Πίσω ολοταχώς, «όχι» σε όλα, «ναι» στο τίποτα».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει «καμία δημιουργικότητα και προσπάθεια να κρύψουν την ένδεια του προγράμματός τους», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να υλοποιήσει αυτά που ξέχασε να κάνει επί της διακυβέρνησής του. Γιατί να τον πιστέψουμε;».

«Το οικονομικό του πρόγραμμα υπολογίζεται στα 83 δισ. ευρώ, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε φτώχεια και διεθνή αναξιοπιστία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακό του εαυτό», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Τόνισε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια. Γίναμε φτωτότεροι επί ΣΥΡΙΖΑ», γεγονός που εξέφρασε, χρησιμοποιώντας διαφάνειες, οι οποίες συγκέντρωναν τις διαφορές στα προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε στις συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στην 4ετία, στη μείωση ανεργίας κατά 6 μονάδες, στο ιδιωτικό χρέος, στις εξαγωγές, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 9%.

Ο κ. Σκέρτσος εξαπέλυσε «πυρά» προς τους «δυνάμει εταίρους, του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεν ΠΑΟΣΚ θέτει κόκκινες γραμμές για την επιλογή του αρχηγού την επόμενη μέρα. (…) Ο κ. Βαρουφάκης θέλει να παίξει ξανά την Ελλάδα στα ζάρια».

«Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε ως προς το μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη. Η κυβέρνηση είχε φέρει διατάξεις στη Βουλή από 2021, που είχαν υπερψηφιστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπροσωπος.

Αναφέρθηκε ακόμη και στην έκθεση ΟΟΣΑ για τους μισθούς. «Βασίζεται σε μία εκτίμηση για τους μισθούς στην Ελλάδα. Αναφέρεται σε ενα μεμονωμένο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, αύξηση των μισθών δείχνει η ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς να έχει συμπεριληφθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού. Η αύξηση των μισθών ανέρχεται στο 5%. (…) Η εκτίμηση του ΟΟΣΑ είναι προκαταρκτική».

«Κεντρικός στόχος μας είναι η αύξηση των μισθών κατά 25% και ο πληθωρισμός να φτάσει στο 2%», πρόσθεσε.

Για το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το βράδυ θα δώσει συνένετυξη στη Μάρα Ζαχαρέα.

Δείτε παρακάτω την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Άκη Σκέρτσο

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE