Έρχονται αλλαγές στο Πόθεν Έσχες των Βουλευτών

Share on:

Εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνηση έχει στο συρτάρι της σκέψεις για αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των πόθεν έσχες. Στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων που έχει βάλει η Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, με αφορμή τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, οι αλλαγές στον τρόπο ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ήταν ένα από αυτά.Με τις πληροφορίες να θέλουν το κυβερνητικό επιτελείο να ολοκληρώνει το σχέδιο νόμου μέχρι τα τέλη του χρόνου και να το φέρνει για ψήφιση στη Βουλή. Εξάλλου, οι έλεγχοι που γίνονται έως τώρα, και αργοί είναι ενώ όπως λένε συμμετέχοντες στην Επιτροπή, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν οι ορκωτοί ελεγκτές, οι οποίοι εάν πουν ότι “όλα έχουν καλώς ” σε μια δήλωση περιουσιακής κατάστασης, δύσκολα ένας βουλευτής μέλος της επιτροπής η ένας δικαστής μπορεί να αντιπαραβάλλει μια άλλη γνώμη, αφού δεν γνωρίζει οικονομικά.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με το σχέδιο νόμου θα εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο των ελέγχων, με στόχο να “τρέχουν” πιο γρήγορα, αλλά και οι έρευνες να γίνονται χωρίς ρωγμές, όπως συνέβη στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος εάν και απαγορευόταν να συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρίες, εντούτοις το έκανε, δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε πως ήταν παράνομο.

Ήδη ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ θα βρεθεί υπό νέο έλεγχο από την επιτροπή πόθεν έσχες, ενώ ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε να ενημερωθεί για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του Α. Πάτση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχει διαπράξει τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.Αν και ο Πρωθυπουργός σε μία από τις τελευταίες του ομιλίες είπε ότι δεν θα ασχοληθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τα δύσκολα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη άποψη. Και με όπλο τον Παύλο Πολάκη, κλιμακώνει τις επιθέσεις, που όμως στην περίπτωση του Ανδρέα Πάτση βρήκαν τον στόχο, αφού παρά το αψύ του ύφος, με το οποίο διαφωνούν πολλοί μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσα είπε συνοδεύτηκαν με στοιχεία δια εγγράφων, προκαλώντας τελικά την διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών από την Νέα Δημοκρατία.Και όπως όλα δείχνουν ο Σφακιανός βουλευτής θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις, αφού μόλις μία ημέρα μετά τη διαγραφή Πάτση και την δήλωσή του ότι η εισπρακτική εταιρία που είχε συστήσει ήταν ανενεργή, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε, δημοσιοποιώντας εξώδικη δήλωση συνεργάτη του Α. Πάτση προς δανειολήπτη, το 2021, όταν δηλαδή ο τελευταίος ήταν βουλευτής, με την οποία ζητεί στον οφειλέτη κάρτας να πληρώσει 17.500 ευρώ εντός 5 ημερών. Επόμενος στόχος του Παύλου Πολάκη η επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ, Ρεβέκκα Πιτσίκα και οι 3 συμβάσεις που φέρεται ότι συνηψε η εταιρία της, People For Business, με τα ΕΛΤΑ, τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για “άριστους” που τρέφονται από δημόσιο χρήμα.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE