Γιατί οι Αλβανοί θέλουν να κρατήσουν τρεις μήνες φυλακισμένο τον Μπελέρη | Τι λέει ο Νόμος

Share on:

Όσοι παρακολουθούν την υπόθεση βλέπουν στην παράταση της κράτησής του, όπως λένε, προσπάθεια να χάσει το αξίωμά του, ακόμα και χωρίς καταδίκη, αφού, σύμφωνα με τον νόμο της Αλβανίας για την τοπική αυτοδιοίκηση και βάσει του άρθρου 62 παράγραφος 3, εάν ο εκλεγμένος δήμαρχος δεν εμφανιστεί εντός τριμήνου από την εκλογή του για να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα, μπορεί με σχετική εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου να χάσει τη θέση του.

Τότε διενεργούνται ξανά εκλογές και μέχρι την ανάδειξη της νέας δημοτικής Αρχής. Και ο δρόμος να χάσει ο Μπελέρης το αξίωμά του πλέον έχει ανοίξει αφού η τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεσή του μπορεί να εκδοθεί ακόμα και έπειτα από έναν χρόνο. Με νομικούς ωστόσο να επισημαίνουν και μία άλλη πτυχή της ερμηνείας του νόμου, τονίζοντας ότι το όριο των τριών μηνών για την ορκωμοσία αφορά εκλεγμένους που δεν προσέρχονται οικειοθελώς να ορκιστούν, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Μπελέρη.

Σε αυτά που μένει να διευκρινιστούν είναι και αν το τρίμηνο θα μετρήσει τελικά από την ημερομηνία εκλογής του Μπελέρη ή της συγκρότησης του Δημοτικού Συμβουλίου σε Σώμα και θα λήγει τον Αύγουστο ή στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αρμόδιες πηγές συνδέουν την εξέλιξη της υπόθεσης Μπελέρη και με την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων της αγοράς ακινήτων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που έχουν στόχο την εκμετάλλευση της αλβανικής Ριβιέρας, κάνοντας λόγο για ένα παιχνίδι τρομοκράτησης και παραδειγματισμού για το σύνολο των ανθρώπων της Χειμάρρας αλλά και της μειονότητας.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE