Όταν την πράσινη μετάβαση την πληρώνουν οι πολλοί για να θησαυρίζουν οι λίγοι

Share on:

Της Κατερίνας Πάντα

Μήπως -λέω εγώ τώρα- αυτή η πολυδιαφημισμένη, ρομαντικούλα, εσπευσμένη και πανάκριβη για τις τσέπες μας ευρωπαϊκή πράσινη μετάβαση δεν ήταν τίποτε άλλο από μία καλοσχεδιασμένη ενεργειακή ρωσική απεξάρτηση με εντολές άνωθεν? (λέγε με ΗΠΑ).

Επιστράτευσαν λίγο μελό από Γκρέτα, αγριάδα από κλιματική αλλαγή κι έτοιμο το σανό για το πόπολο. Για το πόσο “πράσινες” είναι ΑΠΕ, οι οποιες χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους τόνους σπανίων γαιών, επικίνδυνες μπαταρίες, καύση υδρογονανθράκων και που θα γίνεται η απόρριψή τους δεν είπαν. Απλά φταίει ο Πούτιν για όλα τα δεινά μας.

Τη διαφορά από τις ενεργειακές ανάγκες της ΕΕ θα την συμπλήρωναν από το επίσης πανάκριβο αμερικάνικο LNG κι έτοιμο το σχέδιο.

Φυσικά και δεν θα σου έλεγαν επίσης για γεωπολιτικές-οικονομικές επιδιώξεις κι άλλες τέτοιες πληκτικές κοινοτυπίες. Μόνο Γκρέτα, πρασινάδες, λιβάδια, παχουλούτσικες αγελάδες να βόσκουν αμέριμνα και μπόλικη από ευρωπαϊκές “αξίες”.

Πως να εξηγήσεις διαφορετικά το γεγονός ότι οι ενεργειακές τιμές άρχισαν να κλιμακώνονται επικίνδυνα τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν τον Ουκρανικό πόλεμο.

Η Ευρώπη δεν είχε αυτοκτονήσει ως τότε. Ήξερε τι έκανε.

Έστησε ένα παραμάγαζο στον τρόπο υπολογισμού τιμών και αγορών του ΦΑ εκεί στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας, για να φουσκώνουν από κέρδη οι εταιρείες ώστε να χρηματοδοτούν πράσινες υποδομές που θα κατασκεύαζε κυρίως η Γερμανία και θα πλήρωνες εσύ μέσω του αυξημένου κόστους ανεξαρτήτως μείγματος, έθεσε υποχρεωτικούς κανόνες, ενέκρινε κονδύλια εκατοντάδων δις μέσω κοινού δανεισμού για την πράσινη μετάβαση, μεγάλο μέρος των οποιων θα κατέληγε πάλι στη Γερμανία μέσω αγορών, κι έτσι βολεύτηκαν όλοι εκτός από σένα που σου άδειαζαν την τσέπη μεθοδικά και προγραμματισμένα.

Είχε αρχίσει σταδιακά να εγκαταλείπει φθηνή πυρηνική ενέργεια και υδρογονάνθρακες.

Δεν άρεσε βλέπετε στις ΗΠΑ το συνεχές κονέ της Μέρκελ με την Ρωσία κι είπαν να τα βρουν κάπου στη μέση.

Μετά ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία που τους έκοψε τη μαγιονέζα καθότι ο Πούτιν δεν τους ρώτησε, μάλλον δεν τον περίμεναν κι όλας αφού νόμιζαν ότι τα είχαν στρώσει όλα, απροετοίμαστοι, έχασαν την μπάλα με τον ασυγκράτητο πληθωρισμό & τους έπιασε υστερία και κοκομπλόκο.

Τώρα αυτοκτονούν, συνεχίζοντας το ίδιο βιολάκι.

Της Κατερίνας Πάντα

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE