Σχολικός εκφοβισμός | Η Ιστορία της μικρής Αννούλας

Share on:

Η μικρή Αννούλα είχε μερικές μέρες που δεν ήθελε να έρθει στο σχολείο και προσπαθούσε να βρει διάφορες δικαιολογίες ότι δήθεν ήταν άρρωστη και ότι πονούσαν τα πόδια της.

Η μητέρα της, το πίστεψε κατά κάποιον τρόπο. Όμως όταν αυτό το γεγονός συνέχισε, άρχισε να σκέφτεται διάφορα. Έτσι άρχισε να παρακολουθεί γενικά την κατάσταση της κόρης της. Μερικές φορές λαχταρούσε και στον ύπνο της.

Τι συνέβαινε άραγε με την μικρή Αννούλα; Τι την απασχολούσε; Έδειχνε ότι δεν είχε ενδιαφέρον γενικά για τα μαθήματα, ενώ ήταν μια από τις καλύτερες μαθήτριες.

Όταν βγήκε μια ημέρα διάλειμμα, την περιτριγύρισαν δύο φίλες της και της φώναξαν : “Θα κάνεις ότι σου λέμε και δεν θα το λες σε κανέναν. Εμείς θα κανονίζουμε τα παιχνίδια που θα παίξουμε”.

Έτσι την είχαν αφήσει στην άκρη τη μικρή, χωρίς να συμμετέχει στο παιχνίδι. Απλώς έπαιρνε τη μπάλα όταν την χτυπούσαν μακριά. Άλλες φορές κρατούσε το “σχοινάκι” για να παίξουν εκείνες.

Η κατάσταση τους έδειχνε όχι καλή. Άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον της από τον σχολικό χορό και να μην εμπιστεύεται τις φίλες της. Όμως, η Δασκάλα έβλεπε ότι η μικρή δεν ήταν ευδιάθετη στην ώρα του μαθήματος και μια μέρα φώναξε τη μητέρα της για να ρωτήσει για την συμπεριφορά της εκτός σχολείου. Τα ίδια εξέφρασε και η μητέρα της.

Τότε η δασκάλα αποφάσισε να μελετήσει και να ερευνήσει το σχολικό περιβάλλον που περιτριγύριζε τη μικρή. Στην ώρα της γυμναστικής άρχισε να παίζει με τους μαθητές και η δασκάλα.

Τα παιδιά έπαιξαν άνετα και χαρούμενα. Άρχισε να παίζει με θάρρος και να είναι όλο χαρά στη διάρκεια του παιχνιδιού η Αννούλα.

Η Δασκάλα είδε τη διαφορά της μικρής και κατάλαβε ότι κάποια από τις φίλες της την πίεζε πολύ και τη μείωνε, γιατί η Αννούλα ήταν άριστη μαθήτρια. Τότε, η δασκάλα έφυγε μπροστά να ανοίξει την τάξη, ενώ τα παιδιά ακολουθούσαν. Τότε οι δύο φίλες της την έπιασαν από τα μαλλιά και της φώναξαν.

Η δασκάλα κατάλαβε τα πάντα. Άρα ήταν μπούλινγκ από τις φίλες της! Και το μπούλινγκ είναι τόσο ύπουλο που πολλές φορές θέλεις χρόνο να μελετήσεις και να αντιληφθείς τι συμβαίνει.

Τότε με τρόπο, η Δασκάλα μίλησε στις φίλες της Άννας. Στην αρχή δεν δεχόταν τίποτα, αλλά στην πορεία παραδέχθηκαν τις άσχημες συμπεριφορές απέναντι στη φίλη τους. Με πολύ δουλειά, όμως και αφοσίωση η Δασκάλα έκανε τα πάντα, ώστε η μικρή Αννούλα να μπει στους κανονικούς ρυθμούς του σχολείου. Η Αννούλα χαμογέλασε ξανά… Η Δασκάλα ένιωσε απερίγραπτη χαρά !

Έτσι είναι, αισθάνεσαι χαρούμενη και ας κουράζεσαι όταν βλέπεις γύρω σου μαθητές που αισθάνονται χαρούμενοι στην ώρα του μαθήματος.

Τα παιδιά μόνον όταν είναι γεμάτα χαρά μπορούν να έχουν σωστά αποτελέσματα στα μαθήματα.

Παράλληλα με την γνώση υπάρχει και η διαπαιδαγώγηση που είναι μια δυνατή Βάση.

Γράφει η Γιαννούλα Δαλιάνη

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE