Γαλλία | Σημαντική μείωση του πληθωρισμού και ανάπτυξη

Share on:

Ανάπτυξη σημαντικά υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν και πτώση του πληθωρισμού εμφάνισε η Γαλλία, με τα στοιχεία να θεωρούνται ενθαρρυντικά, την ώρα που η αύξηση των επιτοκίων έχει πυροδοτήσει φόβους για ύφεση στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,5% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, έναντι αύξησης 0,1% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο των εξαγωγών. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg περίμεναν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1%.

Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire χαρακτήρισε τις επιδόσεις  της οικονομίας ως «αξιοσημείωτες», επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 1% το 2023.  «Για πρώτη φορά, η ανάπτυξη λαμβάνει ώθηση από τις εξαγωγές και τις επιχειρηματικές επενδύσεις πολύ περισσότερο από τις καταναλωτικές δαπάνες», δήλωσε.

moneyreview.gr 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE