Τράπεζα της Αγγλίας | Έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Share on:

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την έναρξη έκτακτου προγράμματος αθρόων αγορών μακροπρόθεσμων ομολόγων από με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών.

«Η Τράπεζα θα πραγματοποιήσει προσωρινές αγορές μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 28 Σεπτεμβρίου. Σκοπός των αγορών αυτών είναι η αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών της αγοράς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Bank of England.

Το μέγεθός του έκτακτου προγράμματος της BoE θα είναι απεριόριστο. Όπως υπογραμμίζει «το επίπεδο των αγορών θα ανέλθει σε οποιαδήποτε κλίμακα είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό».

Η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας επήλθε στον απόηχο της σοβαρής επιδείνωσης στα κρατικά ομόλογα, με την απόδοση του 30ετούς ομολόγου να εκτοξεύεται άνω του 5% για πρώτη φορά από το 2002 (υψηλό 20 ετών) και την απόδοση των 10ετών τίτλων να ξεπερνάει το 4,5% (υψηλό 14 ετών).

Μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος, οι αποδόσεις τείνουν προς αποκλιμάκωση, με το 30ετές να επιστρέφει στο 4,3% και το 10ετές να υπαναχωρεί στο 4,1%.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE