Σοκ | Η Ρωσία καίει φυσικό αέριο την ώρα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης

Share on:

Η Ρωσία καίει μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου την ώρα που το ενεργειακό κόστος της Ευρώπης εκτοξεύεται, σύμφωνα με ανάλυση στο BBC.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το εργοστάσιο, κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία, καίει φυσικό αέριο αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε μέρα. Οι ειδικοί λένε ότι το φυσικό αέριο θα είχε προηγουμένως εξαχθεί στη Γερμανία.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στη Βρετανία είπε στο BBC ότι «η Ρωσία έκαιγε το φυσικό αέριο επειδή δεν μπορούσαν να το πουλήσουν αλλού».

Στο μεταξύ, οι επιστήμονες ανησυχούν για τους μεγάλους όγκους διοξειδίου του άνθρακα και αιθάλης που εκλύονται, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής.

Η ανάλυση της Rystad Energy δείχνει ότι περίπου 4,34 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου καίγονται καθημερινά καθώς ενώ η καύση αερίου είναι συνηθισμένη στις μονάδες επεξεργασίας, που συνήθως γίνεται για τεχνικούς λόγους ή λόγους ασφαλείας, η κλίμακα αυτής της καύσης έχει μπερδέψει τους ειδικούς.

Σημειώνεται πως το αέριο προέρχεται από μια νέα μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Portovaya, βορειοδυτικά της Αγίας Πετρούπολης. Τα πρώτα σημάδια «ότι κάτι δεν πάει καλά» προήλθαν από Φινλανδούς πολίτες κοντά στα σύνορα που διέκριναν μια μεγάλη φλόγα στον ορίζοντα, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE