Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας

Share on:

Η Σαουδική Αραβία είναι πιθανό να είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου φέτος, καθώς οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων και η απότομη άνοδος των τιμών του πετρελαίου, έδωσαν σημαντική ώθηση στην ανάκαμψη της παραγωγικής ισχύος από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020.

Και μάλιστα το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,6% φέτος, καταγράφοντας την η ταχύτερη ανάπτυξη σε σχεδόν μια δεκαετία.

Αυξημένα έσοδα και… εκτός πετρελαίου

Σε μελέτη του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι παρά τις υψηλότερες τιμές για τα εισαγόμενα εμπορεύματα, ο πληθωρισμός θα παραμείνει συγκρατημένος στο 2,8% το 2022, καθώς η κεντρική τράπεζα αυστηροποιεί την πολιτική της, ακολουθώντας τα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.Τα δημόσια οικονομικά και η εξωτερική θέση θα ενισχυθούν σημαντικά χάρη στα αυξημένα έσοδα εκτός πετρελαίου και τα υψηλότερα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου. Αίσθηση προκαλεί επίσης, η επισήμανση του ΔΝΤ για τον σημαντικό ρόλο της αύξησης του γυναικείου εργατικού δυναμικού στις προοπτικές της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία λαμβάνει εντυπωσιακά βήματα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτές οι πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με τη διακυβέρνηση και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, έχουν διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα (μια επιχείρηση μπορεί να εγγραφεί σε μόλις τρία λεπτά), αύξησαν τον αριθμό των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και αύξησαν τη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE