Κίνα και Ινδία προμηθεύονται ρωσικό πετρέλαιο και το μεταπουλάνε στην ΕΕ Ακριβότερα

Share on:

Η Ευρώπη θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της ως προς τις κυρώσεις που επέβαλε στην εισαγωγή πετρελαίου από την Ρωσία εφόσον συνεχίσει ο πόλεμος διότι τελικά προμηθεύετε ρωσικό πετρέλαιο και βενζίνη μέσω της Κίνας και της Ινδίας σε πολύ υψηλότερη τιμή υποστηρίζει ο κ. Χάρης Βαφειάς, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μίας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς πετρελαίου LNG και LPG στον κόσμο της StealthGas, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη στο περιθώριο του ναυτιλιακού συνεδρίου Slide2Open.

Μειώσεις των τιμολογίων τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές στην Αθήνα τον Μάρτιο καταγράφει η μηνιαία έρευνα HEPI της εταιρίας VaasaETT και του Ρυθμιστή της Αυστρίας.

Η μείωση σε ότι αφορά στο φυσικό αέριο φτάνει στο 10% κατατάσσοντας την Αθήνα στην τρίτη θέση όσον αφορά το μέγεθος της μείωσης τιμής από μήνα σε μήνα, ανάμεσα σε 28 πόλεις της Ευρώπης, ενώ στον ηλεκτρισμό η πτώση είναι 1%. (ΚΑΡΤΕΣ)

ΚΑΡΤΑ 1

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΆΡΤΙΟΣ ’23

ΕΛΛΑΔΑ:          9,79 λεπτά/Kwh

ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ: -10%

ΚΑΡΤΑ 2

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΆΡΤΙΟΣ ’23

ΕΛΛΑΔΑ:         26,33 λεπτά/KWh 

ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ: -1%

Η τιμή του αερίου στην Αθήνα τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 9,79 λεπτά/Kwh, έναντι 12,39 λεπτά/KWh του μέσου όρου της ΕΕ-27. Σε 17 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η τιμή του αερίου ήταν ακριβότερη από την αντίστοιχη στην Ελλάδα.

Στα τιμολόγια ρεύματος κατά μέσο όρο η τιμή διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στα 26,33 λεπτά/KWh κάτω από το μέσο όρο της τιμής σε 15 πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ωστόσο με όρους αγοραστικής δύναμης η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Αθήνα είναι πάνω από τον μέσο όρο των 15 πρωτευουσών.

Φρένο στις αυξήσεις των δόσεων στεγαστικών δανείων επιδιώκουν να βάλουν οι τράπεζες θεσπίζοντας πλαφόν στα κυμαινόμενα επιτόκια.

ΚΑΡΤΑ 

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

* ύψος : 100.000 €

* εξόφληση : 20 έτη

* επιτόκιο : euribor 3μήνου 3,04% + περιθώριο 2,5% =5,54%

* μηνιαία δόση : 693€

* αν το επιτόκιο αυξηθεί κατά 0,5% 

     – μηνιαία δόση : 719,59 €

* μετά την επιβολή πλαφόν

·         μηνιαίο όφελος : 26,59€

·         ετήσιο όφελος : 319,08 €

Στην πρώτη γραμμή των φορολογικών ελέγχων θα βρεθούν φέτος οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb, προκειμένου να εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα ακίνητα που νοικιάζουν, αποκρύπτοντας από την εφορία τα πραγματικά εισοδήματά τους. Οι ελεγκτικές αρχές θα προχωρήσουν στη διασταύρωση των στοιχείων από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, με αυτά που έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες, για να υπολογίσουν και να καταλογίσουν τους φόρους για τις …διαφορές που θα προκύψουν. Πέρυσι η ΑΑΔΕ, ζήτησε από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VRBO να απενεργοποιήσουν 14.736 καταχωρήσεις ακινήτων καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) ή ο ΑΜΑ που αναγραφόταν ηλεκτρονικά δεν ήταν έγκυρος ενώ εντοπίστηκαν 73.258 διαχειριστές-ιδιοκτήτες ακινήτων τύπου Airbnb που δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά εισοδήματα και κλήθηκαν μέσω email να συμμορφωθούν εμφανίζοντας τελικά στην ΑΑΔΕ επιπλέον εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση και από επιχειρηματική δραστηριότητα τουριστικών καταλυμάτων συνολικού ύψους 102 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE