Δάνειο μαμούθ 929 εκατ. δολαρίων της Deutsche Bank στην Τουρκία για LNG

Share on:

Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Τουρκίας έλαβε δάνειο 925 εκατομμυρίων ευρώ από την Deutsche Bank για τη χρηματοδότηση αγορών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το τριετές δάνειο επιτρέπει στην Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS, ή στη Botas, να αγοράζει LNG από προκαθορισμένους προμηθευτές σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αλγερίας και του Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Deutsche Bank Η χρηματοδότηση είναι εγγυημένη από την κυβέρνηση της Τουρκίας και μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον.

Η συμφωνία σηματοδοτεί το πρώτο διεθνές δάνειο του κρατικού φορέα εκμετάλλευσης αγωγών για εισαγωγές LNG. Κι ενώ θα χρηματοδοτήσει μόνο ένα κλάσμα της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Τουρκίας, ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες συναλλαγές που θα επιτρέψουν στη Botas να αναζητήσει από προμήθειες, εκτός απο την Ρωσία και το Ιράν.Η δανειακή διευκόλυνση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Η τουρκική εταιρεία έχει πληγεί από τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου που δυσκολεύεται να μετακυλήσει στους καταναλωτές, καθώς ο πληθωρισμός στην χώρα καταγράφει υψηλό 24 ετών πριν από μια κρίσιμη εκλογική χρονιά. Σύμφωνα με την Botas, πουλά αέριο στους οικιακούς καταναλωτές στο 30% του κόστους.

Η Botas θα χρησιμοποιήσει το δάνειο για να αγοράσει επίσης LNG από προμηθευτές στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE