Βυθίζεται η οικονομία της Ρωσίας

Share on:

Με την Ουκρανία ανένδοτη αν η Ρωσία δεν αποσυρθεί από το έδαφός της για οποιεσδήποτε ειρηνευτικές συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένης της προσαρτημένης Κριμαίας, ακόμη και μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί.

Για τη Ρωσία, το 2023 είναι πιθανό να είναι μια χρονιά που θα προσπαθήσει να αποτρέψει περισσότερες προσπάθειες της Δύσης να την απομονώσει.

Οι πολιτικοί ηγέτες στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λευκορωσία παραμένουν ένθερμοι υποστηρικτές. Η Κίνα και η Ινδία έχουν παρέμβει για να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο με μεγάλη έκπτωση, αν και το Πεκίνο δεν ήταν όσο αναμενόμενο στη δημόσια υποστήριξή του προς τη Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, ρωγμές έχουν αρχίσει να ανοίγονται στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου η επιρροή της Μόσχας βρίσκεται υπό πίεση, καθώς ορισμένες χώρες προσπαθούν να αλλάξουν το status quo, ενώ η Ρωσία είναι απασχολημένη στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον δύο χώρες της Κεντρικής Ασίας έχουν εκφράσει δημόσια διαφωνία με τη Μόσχα και ο ρόλος της Ρωσίας ως μεσολαβητή σε μια σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας πιέζεται από την ΕΕ και την Ουάσιγκτον.

Η Μόσχα θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί την οικονομία της που έχει πληγεί από τις κυρώσεις, ένα έργο που έγινε πιο δύσκολο μετά την έξοδο των νεαρών ανδρών. Η οικονομική σταθερότητα συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα, την οποία οι αρχές προσπάθησαν να εξασφαλίσουν εντείνοντας την καταστολή οποιουδήποτε αντιλαμβανόταν απειλή.

Το Reuters ανέφερε τον Νοέμβριο ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της για το 2023 για την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια, περικόπτοντας παράλληλα τη χρηματοδότηση για σχολεία, νοσοκομεία και δρόμους.

Καθώς ο Πούτιν πληρώνει για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, η διαχείριση των επιπτώσεων του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι πιθανό να γίνει πιο δύσκολη.

economico


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE