Αποκαθίσταται από αύριο η ροή του φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1

Share on:

Τα στοιχεία σχετικά με αιτήματα για φυσικό αέριο στον αγωγό Nord Stream 1 από τη Ρωσία προς την Ευρώπη δείχνουν ότι η ροή θα ξαναρχίσει από το πρωί του Σαββάτου, όταν ολοκληρωθούν εργασίες συντήρησης, όπως δήλωσε η Gazprom.

Οι αποστολές φυσικού αερίου είναι 14.437.507 κιλοβατώρες ανά ώρα (kwh/h) για την τετράωρη περίοδο μεταξύ 5 και 9 το πρωί (ώρες Ελλάδος) του Σαββάτου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας εκμετάλλευσης την Παρασκευή.

Πρόκειται ουσιαστικά αιτήματα χωρητικότητας για μεταφορά φυσικού αερίου και μπορούν να αλλάξουν από τον προμηθευτή όταν χρειάζεται.

Η ποσότητα είναι παρόμοια με τα επίπεδα πριν από την τελευταία συντήρηση, που αντιπροσωπεύει μόνο το 20% της χωρητικότητας του αγωγού.

Η Μόσχα είχε μειώσει την προμήθεια μέσω του αγωγού στο 40% της χωρητικότητας τον Ιούνιο και στο 20% τον Ιούλιο, κατηγορώντας τα θέματα συντήρησης και τις κυρώσεις που λέει ότι εμποδίζουν την επιστροφή και την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Οι μειωμένες ροές μέσω του Nord Stream έχουν περιπλέξει τις προσπάθειες σε όλη την Ευρώπη για εξοικονόμηση φυσικού αερίου για το χειμώνα, όταν οι κυβερνήσεις φοβούνται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει εντελώς τις ροές.

Η Gazprom ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι μια τριήμερη συντήρηση του σταθμού συμπίεσης Portovaya θα διαρκούσε από τις 4 π.μ. της Τετάρτης έως τις 4 π.μ. του Σαββάτου.

Πηγή: Reuters


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE