Αντάλλαξαν επίσημα τα νομίσματα τους Αργεντινή και Κίνα

Share on:

Στην επισημοποίηση της επέκτασης μιας συμφωνίας ανταλλαγής νομισμάτων προχώρησαν η Αργεντινή και η Κίνα.

Με αυτόν το τρόπο επιτρέπουν στη χώρα της Νότιας Αμερικής να αυξήσει τα εξαντλημένα συναλλαγματικά της αποθέματα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η κεντρική τράπεζα της χώρας. Η αξία της συμφωνίας των δύο χωρών ανέρχεται σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής πρέπει να ξαναχτίσει αποθεματικά για να καλύψει το κόστος του εμπορίου και τις μελλοντικές αποπληρωμές του χρέους της, και τα περισσότερα αποθεματικά αποτελούν βασικό στόχο μιας μεγάλης συμφωνίας για το χρέος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο

Ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε τη συμφωνία τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και είχε ανακοινώσει τότε ότι η αξία της συμφωνίας θα ανερχόταν σε 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της Αργεντινής και της Κίνας «επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία για την ανταλλαγή νομισμάτων μεταξύ των δύο ιδρυμάτων έχει ενεργοποιηθεί και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη χρήση του (κινεζικού γιουάν) στην αγορά της Αργεντινής», ανέφερε η κεντρική τράπεζα στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αργεντινής, μετά τη Βραζιλία, και ο δεύτερος σημαντικότερος προορισμός για τις εξαγωγές της Αργεντινής.

«Η σύμβαση ανταλλαγής περιλαμβάνει την ανταλλαγή νομισμάτων για την ενίσχυση των διεθνών αποθεμάτων ύψους 130 δισεκατομμυρίων γουάν και μια ειδική ενεργοποίηση 35 δισεκατομμυρίων γουάν για την αντιστάθμιση των εργασιών στην αγορά συναλλάγματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ot.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE