Πασαρέλα στο Χιόνι | Διαμαρτυρία για τον πόλεμο στην Ουκρανία (βίντεο)

Share on:

Λίγα λεπτά πριν ο Demna Gvasalia παρουσιάσει τη νέα συλλογή του οίκου Balenciaga για τον Χειμώνα του 2022 στο «360° Show», στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, ο ταλαντούχος καλλιτεχνικός διευθυντής απευθύνθηκε στο κοινό του μέσω Instagram, για να εκφράσει τα συναισθήματά του με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το σόου ξεκίνησε στο σκοτάδι, με τον ίδιο τον Demna να απαγγέλει ένα ποίημα στα ουκρανικά. «Είναι ένα ποίημα που λέει στην Ουκρανία να είναι δυνατή, να επικεντρωθεί στην αγάπη και ότι οι γιοι της θα την προστατεύσουν», εξήγησε μετά το σόου ο σχεδιαστής. Τα μοντέλα, φορώντας τις δημιουργίες του Balenciaga περπάτησαν κόντρα στη χιονοθύελλα.Ο Gvasalia, που έχει καταγωγή από τη Γεωργία, εξομολογήθηκε στο Instagram πόσο ταυτίζεται με τον ουκρανικό λαό, αφού το 1993 και ο ίδιος είχε βιώσει τα ίδια συναισθήματα ως πρόσφυγας, εγκαταλείποντας τη χώρα του, αλλά και πόση σημασία έχει για τον ίδιο η νέα αυτή συλλογή.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησε τον πόνο ενός παλαιότερου τραύματος που κουβαλούσα μέσα μου από το 1993, όταν το ίδιο πράγμα είχε συμβεί στη γενέτειρά μου και έγινα για πάντα ένας πρόσφυγας. Για πάντα, γιατί αυτό είναι κάτι που μένει μαζί σου. Ο φόβος, η απόγνωση, η συνειδητοποίηση πως κανείς δεν σε θέλει. Αλλά, συνειδητοποίησα επίσης τι πραγματικά αξίζει στη ζωή, τα πιο σημαντικά πράγματα, όπως η ζωή η ίδια και η ανθρώπινη αγάπη και συμπόνοια.

Γι αυτό δουλεύοντας σ’ αυτό το σόου όλη την εβδομάδα ήταν τόσο απίστευτα δύσκολο για μένα. Γιατί σε μία στιγμή σαν αυτή, η μόδα χάνει τη σχετικότητα και το πραγματικό δικαίωμα ύπαρξης. Η Εβδομάδα Μόδας μοιάζει σαν ένας παραλογισμός. Σκέφτηκα για μια στιγμή να ακυρώσω το σόου για το οποίο η ομάδα μου κι εγώ δουλέψαμε σκληρά και όλοι ανυπομονούσαμε. Όμως, τότε συνειδητοποίησα πως το να ακυρώσω το σόου θα σήμαινε πως τα παρατάω, πως παραδίνομαι στο κακό που με έχει ήδη πληγώσει τόσο πολύ για περίπου 30 χρόνια.

Πηγή :ethnos


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE