And just like that | 17 χρόνια μετά το φινάλε του Sex and the city

Share on:

Επέστρεψαν – η Κάρι, η Μιράντα, η Σάρλοτ είναι εδώ. 17 χρόνια μετά, με τις ρυτίδες τους ή το υαλουρονικό τους, στην όψη δείχνουν τον χρόνο. Στη ζωή όμως είναι σαν κάποιος να τους είχαν κρατήσει στο 2004 του Sex and the city και να τους πέταξε ξαφνικά στο 2021.

Ναι, το κείμενο αυτό περιέχει spoilers. Ομως έχουν ήδη γεμίσει το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάτι που δεν συνέβη όταν είδα εγώ τα δυο πρώτα επεισόδια του «Αnd just like that», της συνέχειας του Sex and the City που επέστρεψε με την γνωστή ομάδα, μείον την Σαμάνθα -που όμως κατορθώνει το πνεύμα της να είναι παρόν. Δεν είχα προετοιμαστεί λοιπόν για αυτό που είδα ήδη στο πρώτο επεισόδιο. Και που έκανε τους απανταχού φαν της σειράς το τελευταίο διήμερο να σοκάρεται και κλαίει πάνω από τις οθόνες.

Νεκρός ο big

Λοιπόν, ναι, όπως ίσως έχετε μάθει ήδη, ο Τζον Πρέστον, ο Big της Κάρι είναι νεκρός. Πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας, σχεδόν μόνος και με έναν τρόπο τόσο ρεαλιστικό που σπάνια βλέπεις σε ταινία ή τηλεοπτική σειρά. Και η Κάρι του οργανώνει την πιο new age, σικ, μινιμαλιστική κηδεία που έχουμε δει ποτέ σε mainstream θέαμα. Οι δημιουργοί της σειράς μάς έβαλαν να τον συμπαθήσουμε στις ταινίες που ακολούθησαν το σίριαλ και να τον ερωτευθούμε πραγματικά στο πρώτο επεισόδιο του And Just Like That. Γλυκός, τρυφερός, με χιούμορ, χωρίς να έχει χάσει ούτε σπιθαμή από τη σεξουαλικότητα και τον δυναμισμό του alpha male του Μανχάταν. Και μας τον πήραν, στο πρώτο επεισόδιο.

Η Κάρι κάνει podcast και έχει έναν επιμελημένο λογαριασμό στο Instagram όπως κάθε επιδραστική 30άρα σήμερα -και αναρωτιέσαι γιατί άραγε να μην συνεχίζει να γράφει στις εφημερίδες; Η Μιράντα κάνει μεταπτυχιακά για τα δικαιώματα του ανθρώπου με όλη την καλή διάθεση που πάντα είχε άλλα πέφτει διαρκώς σε σφάλματα έκφρασης και θέσης καθώς όλα τα κλισέ και τα στερεότυπα που έχουν ήδη καταρρεύσει ανεβαίνουν στο στόμα της με κάθε λέξη -είναι να την λυπάσαι ώρες ώρες.

Τα πάντα σικ

Το cancel culture της χτυπά διαρκώς την πόρτα. Ταυτόχρονα έχει μεταμορφωθεί σχεδόν σε μια Ελληνίδα μητέρα.Η Σάρλοτ, είναι αυτό που ξέραμε. Είναι σαν η ζωή να μην μετακίνησε ούτε ένα φαιό κύτταρο στο κεφάλι της, τα πάντα σικ, κομψά, ραφιναρισμένα, χαμηλών τόνων και η γνώμη των άλλων η κορώνα στο κεφάλι μας. Τι και αν ο έρμος ο σύζυγός της ο Χάρι προσπαθεί να συμβαδίσει με την εποχή του -κάνει σκέιτ στο σπίτι, οk. Και η Σαμάνθα; Η Σαμάνθα ζει στο Λονδίνο, έχει μαλώσει με την Κάρι και δεν μιλάει σε κανένα από τα κορίτσια όσο και αν αυτές προσπαθούν. Στέλνει όμως μια τεράστια σύνθεση με λουλούδια για το φέρετρο του Τζον -τα μοναδικά λουλούδια που επιτρέπει η Κάρι να υπάρχουν στην τελετή. Και έτσι η ελπίδα της επιστροφής της γεννήθηκε πάνω από ένα φέρετρο.

Το And Just Like That τελικά δεν ήρθε για να κανακέψει τη νοσταλγία μας, να ζωντανέψει την ψευδαίσθηση αυτού που νομίζαμε ότι είμαστε, αλλά ίσως για να δείξει την φθαρτότητά μας.

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE