Βοσκόπουλος  | Η Καισαριανή γυρίζει σελίδα

Share on:

Στη ριζική αναμόρφωση της Καισαριανής μακριά από μίζερες πολιτικές του παρελθόντος και κομματικές ταυτότητες, που την καθιστούσαν σε στασιμότητα, επιδιώκει να προχωρήσει ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής με την ανεξάρτητη παράταξη  «Καισαριανή Τώρα» Χρήστος Βοσκόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Βοσκόπουλος έθεσε τους στόχους για τη νέα τετραετία, ενώ αναφέρθηκε στη δύσκολη θητεία του στην δημοτική αρχή μέσα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής χαρακτήρισε ακόμη αποτυχημένη την απλή αναλογική για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς –όπως είπε-εργαλειοποιήθηκε εις βάρος της ανάπτυξης της περιοχής.

Ειδικότερα:

Δύσκολη η θητεία που πέρασε λόγω των κρίσεων

 «Η θητεία που πέρασε ήταν για εμένα μια σχολή διαχείρισης κρίσεων. Κρίσεις που συσσωρεύτηκαν σε ένα αδύναμο σώμα, όπως είναι ο Δήμος Καισαριανής. Αυτό είχε πολλές συνέπειες στην καθημερινότητα των δημοτών, στον προγραμματισμό ακόμη και στη συνέπεια επί του προγράμματος. Αν προσθέσουμε και τις δικές μας ιδιαίτερες παθογένειες, καταλαβαίνεται ότι έγινε ένα εκρηκτικό μείγμα που έκανε αυτή την θητεία πολύ δύσκολη.

Όμως αντιδράσαμε με θετικό, δημιουργικό τρόπο. Μπορέσαμε να ανατάξουμε τις δυνάμεις του Δήμου σε διοικητικό επίπεδο και οικονομικό. Είναι σημαντικό ότι εξοφλούμε το δάνειο 2.600.000 ευρώ. Κάναμε πάρα πολλές μελέτες. Καταθέσαμε πάρα πολλά προγράμματα. Φέραμε 37 εκατ. ευρώ στο Δήμο μας και υλοποιούμε έργα. Προχωράμε σε ηλεκτροφωτισμό LED, θα γίνει το μεγάλο εμβληματικό έργο της πλατείας Σκοπευτηρίου, από το πρόγραμμα Τρίτσης. Έχουμε ετοιμάσει ήδη τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Έχουμε παρέμβει με επιτυχία στους παιδικούς σταθμούς, φτιάχνοντας πράγματα που έπρεπε να φτιαχτούν. Αναλάβαμε έναν Δήμο σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη και αντιδράσαμε δημιουργικά και με πείσμα απέναντι στους δύσκολους καιρούς. Καταφέραμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές και μπορούμε πλέον να πούμε ότι η Καισαριανή γυρίζει σελίδα».

Ανατρέπουμε τη λογική της μιζέριας

«Η Καισαριανή έχει μείνει αρκετά πίσω όσον αφορά τις υποδομές. Οι  προκάτοχοι θεωρούσαν ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτή την έλλειψη υποδομών. Γενικά αυτή την φτωχοποίηση του Δήμου. Με λίγα λόγια η μιζέρια ως πολιτικό επιχείρημα ταίριαζε στο ύφος τους.

Εμείς προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε αυτή τη λογική, να μπορέσουμε δηλαδή να επιστήσουμε ένα νέο πνεύμα στο πως πρέπει να διαχειριζόμαστε όλοι μαζί τα δημοτικά θέματα προς όφελος των δημοτών και του Δήμου. Στη νέα θητεία θα συνεχίσουμε ότι έχουμε ήδη προδιαγράψει μέχρι τώρα. Η ψηφιοποίηση του Δήμου είναι μεγάλο έργο. Η ανανέωση του στόλου των οχημάτων στην καθαριότητα. Ενώσαμε σχεδόν το σώμα των κάδων στην πόλη μας. Δηλαδή σε πράγματα που υπολειπόμασταν σε σχέση με άλλους Δήμους. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υποδομές μας. Στον πολιτισμό μας επίσης βασίζουμε ένα μεγάλο μέρος της όποιας ανάπτυξης του τόπου μας».

Δεν μπορεί να υπάρχουν Δήμοι δύο και τριών ταχυτήτων

«Η Αυτοδιοίκηση έχει αφεθεί στη τύχη της. Πάσχει από χρόνια υποχρηματοδότηση αλλά και χρόνια υποστελέχωση. Δεν είναι δυνατόν η αυτοδιοίκηση, ο επιχειρησιακός βραχίονας που λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας να έχει αφεθεί στη μοίρα του. Δεν μπορεί να υπάρχουν Δήμοι δύο και τριών ταχυτήτων. Δεν γίνεται αυτό σε καμία ευνομούμενη πολιτεία. Εμείς ως ανεξάρτητη παράταξη επιδιώξαμε την μη κομματική εμπλοκή με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ευοδώθηκαν οι κόποι μας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή μια ανεξάρτητη παράταξη όχι μόνον κέρδισε την Δημοτική αρχή, σε έναν αυστηρά κομματικά περιχαρακωμένο Δήμο όπως είναι η Καισαριανή με μεγάλο και ισχυρό παρελθόν. Όχι μόνον κερδίσαμε αλλά διευρυνόμαστε και στη νέα θητεία έχουμε δημιουργήσει την «Ενωμένη Καισαριανή».

Η απλή αναλογική απέτυχε και στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Η απλή αναλογική μας εμπόδισε στο έργο μας. Εργαλειοποιήθηκε με τρόπο που δυστυχώς έφερε δυσμενή αποτελέσματα. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες ως κοινωνία, ως πολιτικό σύστημα».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE