Τζέλλας | Η Κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις χρησιμοποιεί βία και καταστολή

Share on:

Την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία, ζητούν σύσσωμοι οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής και δηλώνουν θετικοί στον διάλογο με την Κυβέρνηση, υπό το πρίσμα της άμεσης λύσης των προβλημάτων τους.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για μεθόδους βίας και καταστολής και ολιγωρία στην καταβολή αποζημιώσεων.

Ειδικότερα:

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη των αγροτών

«Αποφασίσαμε να δυναμώσουμε το μπλόκο. Σήμερα ήρθαν και περίπου 50 τρακτέρ και στη συνέχεια θα κάνουμε ενημέρωση σε όλα τα χωριά και να έρθουμε σε επαφή με τα άλλα μπλόκα της Θεσσαλίας για να δούμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Η Κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις χρησιμοποιεί βία και καταστολή. Πιστεύω ότι αυτές είναι λάθος κινήσεις της Κυβέρνησης. Το θέμα δεν είναι να δείξει δύναμη και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής αλλά να δει επί της ουσίας τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και να μην οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.

Από τις 7 Δεκεμβρίου έχουμε ζητήσει συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο και δεν πραγματοποιήθηκε.  Εμείς θέλουμε διάλογο, αλλά προφανώς η Κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο. Και ανεξάρτητα από τον διάλογο, το θέμα είναι να δοθούν λύσεις που να ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε και εκεί θα πιέσουμε ακόμη περισσότερο».

Τι ζητούν οι αγρότες

«Υπάρχουν ακόμη πολίτες που δεν έχουν πάρει την αποζημίωση των 6.600 ευρώ για τα πλημμυρισμένα σπίτια. Ζητάμε να δοθούν τα 2.000 ευρώ προκαταβολή σε όλους τους αγρότες που δεν έχουν δοθεί σε όλους. Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των αγροτών που δεν έχει λάβει αυτό το ποσό.

Είναι τραγικό επίσης το γεγονός ότι όσοι δεν έχουν λάβει την αποζημίωση των 6.600 ευρώ συνεχίζουν να πληρώνουν 25% συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων.

Σχεδόν κανείς δεν έχει λάβει επιδότηση ενοικίου. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν κάτοικοι και αγρότες της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Έχουμε χάσει τον εξοπλισμό μας στα χωράφια μας, τα οποία έχουν γεμίσει με φερτό υλικό. Αυτός ο εξοπλισμός που χάθηκε πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί εξ’ ολοκλήρου.

Σε όσα χωράφια δεν μπορέσουν να καλλιεργηθούν θα πρέπει να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος άμεσα. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να λάβουν αναπλήρωση εισοδήματος για όσο διάστημα δεν έχουν γάλα ή κρέας για να πουλήσουν.

Το αρδευτικό είναι χαλασμένο δεν υπάρχει. Θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι;

Η νέα ΚΑΠ είναι ταφόπλακα για εμάς ούτως ή άλλως. Το κόστος παραγωγής είναι υψηλό. Αγροτικό πετρέλαιο δεν υπάρχει κλπ.»

Δεν αποκλείουμε και κάθοδο στην Αθήνα

«Δεν αποκλείουμε και κάθοδο με τα τρακτέρ μας στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής που έχει στείλει στα μπλόκα. Είναι απαράδεκτο αυτό. Παλεύουμε για την ζωή μας και την οικονομία της χώρας. Δεν  μπορεί η Κυβέρνηση να μας αντιμετωπίζει με βία και καταστολή. Τραυματίστηκε συνάδελφος μας και μας είπαν καταλάθος; Είναι δυνατόν;

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE