Τσάκας | Κανένα πρόβλημα με την διανομή φυσικού αερίου στη Χώρα – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα με την επάρκεια φυσικού αερίου, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας.

Σύμφωνα με τον κο Δέδα, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ραγδαία αύξηση των τιμών, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Ωστόσο υποστήριξε ότι και αυτή η κρίση θα παρέλθει, όπως και άλλες ενεργειακές κρίσεις στο παρελθόν.

Ειδικότερα ο κος Τσάκας ανέφερε:

«Σε ότι αφορά την διανομή αερίου και κυρίως τις πόλεις, στις οποίες υλοποιεί η εταιρεία μας έργα δεν έχει παρουσιαστεί σημαντικό πρόβλημα γιατί μιλάμε για πόλεις της Βορείου Ελλάδος, που έχουν πολύ κρύο, όποτε ψάχνουν κάποιο καλό μέσο θέρμανσης για να καλύψουν τις ανάγκες του, οπότε σε ότι αφορά την ζήτηση δεν έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα. Σε ότι αφορά τις τιμές, υπάρχει όντως πρόβλημα. Ελπίζουμε όμως ότι είναι ένα θέμα, το οποίο σίγουρα θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες.

ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΗ Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Η Χώρα μας, σε ότι αφορά τις πηγές προμήθειας φυσικού αερίου δεν παρουσιάζει αυτή την στιγμή κανένα πρόβλημα. Υπάρχει πολυκαναλική τροφοδοσία με φυσικό αέριο, οπότε δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει ποτέ θέμα κάλυψης της εγχώριας ζήτησης. Παρ’ όλα αυτά οφείλει και η Κυβέρνηση, αλλά και οι εταιρείες που εμπορεύονται να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις Γεωπολιτικές και τις Οικονομικές για να δουν πως θα κινηθούν στα επόμενα βήματα. Δεν υπάρχει μόνον μια τροφοδοσία της χώρας, υπάρχει και το LNG, υπάρχουν και διάφοροι

αγωγοί. Θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε σε καμία στιγμή πρόβλημα τροφοδοσίας.

Οι τιμές είναι μεγάλο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η τιμή του φυσικού αερίου είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτή που είχαμε συνηθίσει. Θεωρώ ότι το πρόβλημα των τιμών είναι παροδικό. Εμείς υπολογίζαμε, εάν δεν είχε προκύψει ο πόλεμος, η πρώτη ενεργειακή κρίση που ήταν στα τέλη Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη, θα είχε αυτή την στιγμή εξομαλυνθεί. Προέκυψε ο πόλεμος, μας πήγε πιο πίσω, αλλά έχουν συμβεί πολλές ενεργειακές κρίσεις στο παρελθόν. Στο τέλος η αγορά ρυθμίζεται και έστω και μέσω δύσκολων καταστάσεων και πολέμων βρίσκεται η ισορροπία.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE