Συρίγος | Αυτοί που ψήφισαν κατά της αγοράς εξοπλισμών εντυπωσιάστηκαν από τη δήλωση είμαστε μόνοι – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

«Αυτοί που αναπαρήγαγαν τη δήλωση ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι, είναι αυτοί που ψήφισαν κατά της αγοράς εξοπλισμών της χώρας», απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος στο ερώτημα γιατί προκάλεσε αίσθηση η δήλωση ότι είμαστε μόνοι.

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, ο κος Συρίγος μίλησε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την απόφαση της Ελλάδος να αποστείλει αμυντικό εξοπλισμό, αλλά και τις οικονομικές συνέπειες που επιβαρύνουν Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Όπως διάβασα, θεωρώ ότι το σχέδιο προέρχεται από την Ουκρανική πλευρά. Έχει στοιχεία μέσα που θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να το αποδεχθούν οι Ρώσοι, όπως την παροχή εγγυήσεων από Δυτικές χώρες, όπως η Αμερική ή η Βρετανία ή έστω και η Τουρκία. Δεν νομίζω ότι θα ήταν κάτι που θα συζητήσαν οι Ρώσοι. Από εκεί και πέρα δείχνει το επίπεδο διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών, δηλαδή ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, πιέζονται οι Ουκρανοί να αποδεχθούν πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα αποδέχονταν. Το πότε θα τελειώσει αυτό το πράγμα είναι άγνωστο, διότι εξαρτάται από την βούληση του Πούτιν αποκλειστικώς.

Ο Πούτιν δεν έχει πετύχει τους στρατιωτικούς τους στόχους κι όσο δεν πετυχαίνει τους στρατιωτικούς τους στόχους, γίνεται όλο και πιο επιθετικός και αυτό θα διαρκέσει μέχρι να πετύχει κάτι σημαντικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εάν ήμασταν εμείς στη θέση της Ουκρανίας πως θα θέλαμε να έχουν ενεργήσει τα άλλα Κράτη; Να στέλνουν κουβέρτες και φάρμακα ή να στέλνουν στρατιωτικό υλικό και να παίρνουν οικονομικά μέτρα; Έχουμε τρεις λόγους να θέλουμε τέτοια αντίδραση.

Ο πρώτος είναι ότι ως χώρα είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, ήμαστε μια μικρομεσαία χώρα, είναι προμετωπίδα μας το Διεθνές Δίκαιο, όταν παραβιάζεται θέλουμε να υπάρχει άμεση απάντηση.

Το δεύτερο είναι ότι έχουμε την πληγή του Κυπριακού, η εισβολή συνεχίζεται 48 χρόνια μετά. Και το τρίτο είναι ότι οι Τούρκοι παίζουν με την ιδέα ότι μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο στην Ανατολική Μεσόγειο ή το Αιγαίο. Οπότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε στην πρωτοπορία των Κρατών, οι οποίες αντιδρούν με έντονο και αποφασιστικό τρόπο.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ

Αυτοί οι οποίοι αναπαρήγαγαν τη δήλωση, λέγοντας ορίστε θα είμαστε μόνοι, είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν κατά της αγοράς εξοπλισμών από την Ελλάδα, προφανώς γιατί θεωρούν ότι κάποιοι άλλοι θα έρθουν.

Οι συμμαχίες έχουν τον δικό τους σκοπό, αλλά να ξέρουμε τα όρια της κάθε συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ έχει αποτρέψει να γίνει πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας εδώ και πολλές δεκαετίες, έχει φιλοτουρκική στάση αρκετές φορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άφησε τις δυο χώρες να προχωρήσουν σε στρατιωτικές ενέργειες η μια εις βάρος της άλλης, παρ’ ότι φτάσαμε τέσσερις φορές έως τώρα στα πρόθυρα συγκρούσεως.

Παράλληλα το ΝΑΤΟ μας προστατεύει από πιο μεγάλα κακά, όπως αυτό που υφίστανται αυτή την στιγμή οι Ουκρανοί. Επομένως πρέπει να ξέρουμε τις διαστάσεις του κάθε πράγματος. Το ΝΑΤΟ λειτουργεί με ομοφωνία των Κρατών – Μελών του. Αυτή τη στιγμή μέλη του είναι και η Ελλάδα και η Τουρκία και δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία ως προς τη λήψη αποφάσεως. Άρα δεν περιμένεις το ΝΑΤΟ να παρέμβει σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας – Τουρκίας.

Το εντυπωσιακό είναι το κάποιοι εξεπλάγησαν από αυτή την δήλωση, ενώ είναι κάτι που το ξέρουμε και γιαυτό το λόγο εξοπλιζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Δαπανούμε πολύ μεγαλύτερο ποσό από ότι δαπανούν άλλα κράτη, ακριβώς γιατί θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αλλά είπαμε προέρχεται από τους ανθρώπους, οι οποίοι ψήφισαν κατά του να πάρουμε πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά σκάφη για να διατηρούμε την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE