Ρουσόπουλος | Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τις πρακτικές του Τουρκικού Προξενείου – Τώρα εκπλήσσονται ;

Share on:

Σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλαν παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις εθνικές εκλογές, παρέπεμψε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για fake news και διχαστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Ρουσόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες εξισορρόπησης των ανισοτήτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, που ξεκίνησαν την δεκαετία του ’90 από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και συνεχίζονται σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα:

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν παρεμβάσεις του Τουρκικού Προξενείου στις εκλογές

«Κάποιοι που λένε ότι πέφτουν από τα σύννεφα το δηλώνουν μάλλον ψευδώς γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης Βουλευτής στη Ροδόπη έχει εκλεγεί πολλές φορές. Από τους ικανότατους βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός. Το είπε πολύ παραστατικά προ ολίγων ημερών, ότι εγώ εκεί δεν παλεύω με μια αντίπαλη ιδεολογία άλλου πολιτικού κόμματος, αλλά με μια ολόκληρη χώρα. Διότι έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν στελέχη της Κυβέρνησης Ερντογάν και προηγούμενων κυβερνήσεων. Ένας πρώην αντιπρόεδρος του Ερντογάν που ήταν και γεννημένος στην περιοχή σας θυμίζω, πήγαινε και αλώνιζε και προσπαθούσε να επηρεάσει για να ξεσηκώσει τον κόσμο για να δηλώνει ότι δεν είναι μουσουλμανική η μειονότητα αλλά τουρκική, παραβιάζοντας σαφώς τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ας μην εκπλήσσεται ούτε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κανείς άλλος. Άλλωστε δικά τους στελέχη, του δικού τους κόμματος και τώρα και παλαιότερα έχουν κάνει ευθέως τις καταγγελίες τους για τις παρεμβάσεις αυτές από την πλευρά της Τουρκίας.

Με την απόφαση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός, πριν από τρία χρόνια, να συσταθεί μια επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης. Μια επιτροπή, η οποία λειτούργησε πάρα πολύ καλά επί ενάμιση χρόνο με την προεδρεία της κας Μπακογιάννη. Εγώ ήμουν πρόεδρος της υποεπιτροπής για τα θεσμικά ζητήματα, την επιλογή του Μουφτή, την ανάπτυξη καλύτερων σχολικών μονάδων, την διασυνδεσιμότητα των σχολείων της μειονότητας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αυτό ήταν μια παραγωγική συζήτηση, η οποία βοήθησε και συνεχίζει να βοηθά έτσι ώστε αυτή η μειονότητα να νιώθει ότι έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους, διότι είναι θρησκευτική. Αντιθέτως να θυμίσω ότι η Συνθήκη της Λωζάννης μιλούσε για εθνική μειονότητα των Ελλήνων στην Τουρκία, η οποία έχει αποδεκατιστεί πλήρως με πολιτικές της Τουρκίας.

Να θυμίσω ότι η μουσουλμανική μειονότητα είναι σε Ευρωπαϊκό έδαφος, ίσως και η μόνη που δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα isis, δηλαδή ακραίων ισλαμιστών και να θυμίσω ότι ήδη αυτές οι προτάσεις ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με Κωνσταντίνο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, ακολουθήθηκαν στη συνέχεια με Ανδρέα Παπανδρέου Πρωθυπουργό, αλλαγής νοοτροπίας γιατί η Ελληνική κοινωνία, η Ελληνική πολιτεία δεν είχε φερθεί με τον σωστότερο τρόπο. Αυτή η προσπάθεια έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα το συνεχίσουμε. Αυτό είναι που βλέπουν κάποιοι από την απέναντι πλευρά και θεωρούν ότι δεν τους εξυπηρετεί γιατί η μειονότητα όταν προοδεύει και προοδεύει μέσα στην Ελληνική πολιτεία για τους Έλληνες, όπως είναι αυτοί οι άνθρωποι, δεν βολεύει να παίζονται τα παιχνίδια, τα οποία θέλει να παίζει κάποιος με το να επιλέγει έναν δύο ή περισσότερους βουλευτές στο Ελληνικό κοινοβούλιο».

Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε τις αλλαγές ανάπτυξης της Θράκης

«Η Νέα Δημοκρατία το ’90 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ξεκίνησε την αλλαγή μιας πολιτικής, η οποία μόνον ζημιά είχε κάνει. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή άλλαξε πάρα πολλά πράγματα όσον τον τομέα της εκπαίδευσης και της ισότητας.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι που ξεκίνησε τις αλλαγές με την Διακομματική Επιτροπή Θράκης, η οποία συστάθηκε και λειτούργησε και εισηγήθηκε στην Βουλή αυτά τα οποία ψηφίστηκαν και γίνονται ήδη πράξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνον να δείτε τα φορολογικά και την οικονομική βοήθεια που δόθηκε στην περιοχή, εξαιτίας αυτής της επιτροπής καταλαβαίνεται ότι εκκρεμότητες δεκαετίας βρήκαν τη λύση τους πάρα πολύ γρήγορα. Άρα λοιπόν το ότι τώρα ξεκίνησε μια συζήτηση ειδικά για το θέμα αυτό, που κοινό μυστικό ήταν, έγινε γιατί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν (σύζυγος υποψηφίου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) ότι δημιουργούνται παρεμβάσεις ή βλέπουν τις παρεμβάσεις με SMS που λέει «Ψηφίζουμε μόνον Τούρκους κλπ. Κατά συνέπεια δεν είναι κάτι το οποίο εμείς επιλέξαμε, προέκυψε από αυτές τις συμπεριφορές».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE