Ρεράκης | Οι νέες ταυτότητες απειλούν τη θρησκεία μας – Έρχεται το τσιπάκι στην παλάμη

Share on:

Για Δήθεν Χριστιανούς πολιτικούς που όμως δεν υπερασπίζονται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Κράτος, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και Καθηγητής Ηρακλής Ρεράκης.

Ο κος Ρεράκης προειδοποίησε ότι μετά τις νέες ταυτότητες έρχεται το χάραγμα στην παλάμη, όπου θα τοποθετηθεί ένα τσιπάκι με όλα τα στοιχεία του κάθε πολίτη.

Ειδικότερα:

Οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες γίνονται για θρησκευτικούς λόγους

«Η αντίδραση αυτή φαίνεται να γίνεται για θρησκευτικούς λόγους και όχι για κανένα άλλο λόγο. Οι άνθρωποι που αντιδρούν και δεν συμφωνώ καθόλου με μερικούς Μητροπολίτες που βγήκαν και μίλησαν για ψεκασμένους. Οι άνθρωποι είναι θρησκόληπτοι, βγαίνουν σε μια πλατεία και διαμαρτύρονται».

(EUROKINISSI)

Το αγαθό της ελευθερίας πρέπει να διατηρηθεί

«Είμαστε πλασμένοι όλοι μας κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του θεού. Έχουμε το στοιχείο της ελευθερίας, το αυτεξούσιο. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε. Πρέπει να το κρατάμε, να το διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο. Οι αντιδράσεις αυτές θα αναγκάσουν ορισμένους να τους ακούσουν επιτέλους και τους πουν την αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα των ταυτοτήτων για να ξεκαθαριστεί το θέμα»

Οι Πολιτικοί επιδιώκουν να μας αλλαξοπιστήσουν

«Οι Χριστιανοί πιστεύουμε όλοι μας ότι ο άνθρωπος έχει και ψυχή. Κάποιοι προσπαθούν να περάσουν την ιδέα ότι υπάρχει ο άνθρωπος μόνο ως ύλη και επομένως όλα θα πρέπει να είναι σε ένα υλιστικό τρόπο διαβίωσης. Καταλαβαίνετε ότι πουθενά δεν φαίνεται η αποδοχή του Χριστιανού. Ο Χριστιανισμός είναι τρόπος ζωής, δεν είναι απλά μια τυπική έκφραση σε μια ταυτότητα. Ο Χριστός θέλει να μας απελευθερώσει από το κακό. Είμαστε Ορθόδοξο Κράτος, πως θέλουν να μας αλλαξοπιστήσουν κάποιοι πολιτικοί;».

Μετά τις νέες ταυτότητες έρχεται το τσιπάκι

«Πρώτα είναι οι νέες ταυτότητες και μετά έρχεται το χάραγμα. Το Χάραγμα είναι μια επέμβαση στην παλάμη που σου βάζουν αυτό το τσιπάκι και μετά δεν χρειάζεσαι χαρτιά. Αυτό θα είναι η ταυτότητα σου. Αυτό θα είναι η προσωπικότητά σου. Εκεί θα είναι τα πάντα συγκεντρωμένα. Επομένως αυτό το θεωρεί ο Χριστιανός μια δέσμευση, το θεωρεί μια δουλεία στην εξουσία και δεν του αρέσει αυτό πράγμα. Γιατί δεν κάνουν προαιρετική την αλλαγή ταυτότητας ;».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE