Πηλίδης | Και νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Share on:

Νέες ανατιμήσεις βασικών αγαθών και εκτόξευση της τιμής του ηλιέλαιου, εκτιμά ότι θα έχουμε το προσεχές διάστημα στην χώρα μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος Γιάννης Πηλίδης.

Σε συνέντευξη του στη δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, o κος Πηλίδης υποστήριξε ότι παρουσιάζονται προβλήματα στην τροφοδοσία συγκεκριμένων αγαθών, ενώ οι Έλληνες καταναλωτές ψωνίζουν πλέον μόνο τα απαραίτητα.

Ειδικότερα:

ΗΛΙΕΛΑΙΟ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

«Λόγω του πολέμου, τα προϊόντα τα οποία είναι σε έξαρση αυτή την στιγμή καταναλωτική είναι το αλεύρι, η ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Εκεί που υπάρχει κάποια δυσκολία, χωρίς να υπάρχει έλλειψη, είναι το ηλιέλαιο κι αυτό γιατί επειδή κίνησε και το ενδιαφέρον της εστίασης στην κατανάλωση, εκτός από τα νοικοκυριά, διότι και η εστίαση είναι ένα βασικό αγαθό. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στην τροφοδοσία. Στα άλευρα υπάρχει μεγάλη επάρκεια και το δεύτερο θέμα είναι η ζάχαρη, η οποία υπάρχει σε επάρκεια, αλλά υπάρχει και μια σχετική έλλειψη, χωρίς αυτό να έχει φανεί ακόμη στον καταναλωτή»

ΠΛΑΦΟΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

«Το πλαφόν κανονικά, νομικά δεν έχει λογική και δεν πρέπει να μπαίνει. Ωστόσο η λογική λέει ότι όταν λέει το σούπερ μάρκετ πάρε μέχρι 3 πεντόλιτρα, που είναι 15 λίτρα, ε νομίζω ότι το να θέλει κάποιος παραπάνω είναι υπερβολή. Αν όμως το απαιτήσει ο πελάτης, μπορεί να πάρει ότι βλέπει στα ράφια, σύμφωνα και το Νόμο που ισχύει. Ο Έλληνας καταναλωτής με εξέπληξε. Έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και μεγάλη κατανόηση».

ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

«Το αλεύρι ανατιμήθηκε από 10 έως 35%.  Η ζάχαρη ανατιμήθηκε 10% και πρόκειται να ανατιμηθεί και 10 με 15% ακόμη. Το ηλιέλαιο ανατιμήθηκε 54%. Πριν από την κρίση το 5λιτρο κόστιζε γύρω στα 8 με 8,80 ευρώ και τώρα πωλείται γύρω στα 13 με 14 ευρώ και θα φτάσει στα 17 με 18 ευρώ.

Μετρώντας καθημερινά τις πωλήσεις, βλέπω ότι υπάρχει μια πτώση στη ζήτηση του ηλιέλαιου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενδεχομένως έχει τροφοδοτηθεί ο κόσμος με όλο αυτόν τον ντόρο των ημερών και επίσης ότι όταν το ηλιέλαιο αρχίζει και πλησιάζει την τιμή του ελαιόλαδου, τότε τα νοικοκυριά θα επιλέξουν το ελαιόλαδο».

ΠΩΣ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

«Οι καταναλωτές επισκέπτονται περισσότερα από ένα σούπερ μάρκετ για να επιλέξουν τι θα ψωνίσουν και πόση ποσότητα. Σπάνια ο καταναλωτής ψωνίζει όλα του τα αγαθά από ένα σούπερ μάρκετ. Ο κόσμος είναι με τα φυλλάδια στα χέρια και παίρνει τις προσφορές από το ένα και το άλλο μάρκετ. Ο κόσμος πια ψωνίζει τα πιο απαραίτητα και επίσης έχει ήδη τροφοδοτηθεί με αλεύρι, ζάχαρη και ηλιέλαιο. Πουλήσαμε κατά κόρον τεράστιες ποσότητες μη φυσιολογικές για την εποχή. Από την μια δηλαδή έχει οικονομική δυσκολία και αγοράζει μόνον τα απαραίτητα και από την άλλη κάνει εξονυχιστικό έλεγχο των προσφορών, προκειμένου να επωφεληθεί. Και καλά κάνει. Ο Έλληνας καταναλωτής περισσότερο προμηθεύεται Ελληνικά προϊόντα».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE