Παππάς | Εκπλήξεις ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ

Share on:

Νέες «εκπλήξεις» ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ριζική αναμόρφωση του κόμματος και την πορεία του προς την κεντροαριστερά. Αλλαγές που μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και από την αλλαγή του ονόματος και να φτάσουν έως και τον μετασχηματισμό.

Αυτά μεταξύ άλλων αποκάλυψε σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παρεχώρησε στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.

Σχολιάζοντας το θορυβώδες συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κος Παππάς υποστήριξε ότι κερδισμένος βγήκε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί διακαώς αλλαγές.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ακόμη ότι η φυγή κορυφαίων στελεχών του κόμματος και η δημιουργία νέου κομματικού μηχανισμού λειτουργεί ωφέλιμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επέρχεται η κάθαρση.

Ειδικότερα:

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε κερδισμένος από το συνέδριο

«Κερδισμένος από αυτή την διαδικασία είναι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι πολίτες εκείνοι που πιστεύουν στην προσπάθεια αυτή που γίνεται από τον νέο μας Πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτό, το οποίο επιβεβαίωσε το συνέδριο αυτό είναι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου και το γεγονός ότι αγωνιά ο κόσμος να αλλάξουν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει μια τομή με το παρελθόν και να ανακόψουμε αυτή την πτωτική πορεία που πλέον μετρά πολλά χρόνια. Μια πορεία που έχει δείξει ότι είμαστε αναντίστοιχοι με τις κοινωνικές ανάγκες του 2024».

Πρέπει να αξιοποιήσουμε το επικοινωνιακό ταλέντο του Προέδρου

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε το επικοινωνιακό ταλέντο του Προέδρου μας για να προσελκύσουμε κόσμο στην εκλογική διαδικασία. Και να πούμε στον κόσμο ότι πλέον μπορεί να γίνει συνυπεύθυνος στην διαμόρφωση προτάσεων και των πολιτικών του κόμματος. Εμείς αυτό που λέμε είναι ελάτε να συναποφασίσουμε, ελάτε να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα. Θέλουμε ένα κόμμα που θα έχει κυβερνητική προοπτική. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συσπειρώσει όλο τον κόσμο της κεντροαριστεράς, μια κεντροαριστερά που αυτή τη στιγμή είναι πολυδιασπασμένη. Πέραν του Στέφανου Κασσελάκη δεν βρίσκουμε άλλο πρόσωπο που να μπορεί να εκφράσει το καινούργιο τόσο ορμητικά και τόσο δυναμικά».

Ναι στη συζήτηση για αλλαγή και του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι Ευρωεκλογές είναι ένας σταθμός που σίγουρα θα καταγράψουν τις δυνάμεις μας. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι ένα κόμμα μπορεί να ανασυγκροτηθεί και να αναδιαμορφωθεί μέσα σε λίγους μήνες, ούτε να υπάρχει απαίτηση από ένα νέο Πρόεδρο να τα κάνει όλα γρήγορα. Ειδικά όταν παρέλαβε ένα κόμμα σε πτώση.  Ναι μπορεί να γίνει συζήτηση ακόμη για την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το σημαντικό είναι να γίνουν αλλαγές στις δομές, στην ρητορική. Είναι όλα αυτά που λέμε. Δεν μπορούμε να προχωράμε με συνθήματα της δεκαετίας του ’80 της Κουβανικής επανάστασης. Αυτά πλέον δεν έχουν απήχηση στον κόσμο. Ο κόσμος πλέον θέλει να βρει λύσεις στα προβλήματά του. Δεν είμαστε συνασπισμός κομμάτων είμαστε πλέον ένα κόμμα».

Εκπλήξεις ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης

«Το ερωτηματολόγιο ήταν απολύτως απαραίτητο. Και θα εκπλήξει ο Πρόεδρος και με όλες τις υπόλοιπες ενέργειες που θα κάνει το επόμενο διάστημα. Ένας Πρόεδρος που έχει μια εντολή να αλλάξει το κόμμα. Να το μετασχηματίσει, να το κάνει αντίστοιχο της κοινωνίας. Είναι ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο. Το είπε και ο πρώην Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για το όφελος του κόμματος αλλά και για την κεντροαριστερά, η οποία αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπείται.

Η Νέα Αριστερά έφερε κάθαρση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η Νέα Αριστερά στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα όμως έφερε και μια κάθαρση γιατί όπως αποδείχθηκε ήταν στελέχη, τα οποία λειτουργούσαν με προσωπική ατζέντα. Δεν άφησαν τον νέο Πρόεδρο ούτε λίγες ημέρες να είναι Πρόεδρος και αμέσως αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την νέα προσπάθεια. Άρα δεν αποχώρησαν επειδή είχαν ιδεολογικές διαφορές. Πότε πρόλαβαν; Υπέκλεψαν και τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όφειλαν σύμφωνα το συμφωνητικό το οποίο είχαν υπογράψει.  Από εκεί και πέρα προχωράμε μπροστά και ας το δούμε σαν μια διαδικασία κάθαρσης».

Δείτε όλη τη συνέντευξη  εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE