Ο Ρόλος της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική στις πολιτικές εξελίξεις | Σκοπιανό ώρα μήδεν (βίντεο)

Share on:

Την ισχύ της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική έναντι των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο, εξήρε με συνέντευξη του στην ValueNews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης.

ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα στα Σκόπια, ο Δημήτρης Φιλιππίδης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία χάρτινη χωρίς τη συναίνεση του  Ελληνικού λαού και πως θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί ήδη.

Περισσότερες από 200 είναι οι παραβιάσεις των Σκοπιανών που καταγράφονται, έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι παραβιάσεις είναι διαρκείς . “Εάν κάποιος ήθελε να καταγγείλει αυτή την Συμφωνία θα μπορούσε να το είχε πράξει ήδη, τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος. “Το Αλβανικό στοιχείο βράζει στα Σκόπια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν υπάρξει άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπιανών για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε είναι δεδομένο ότι αυτό το τεχνητό δημιούργημα ενός κρατιδίου θα καταρρεύσει. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι κάνουμε όταν οι Αλβανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν το Αλβανικό Τόξο, όταν οι Τούρκοι προσπαθήσουν να συμμετέχουν ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι. Το θέμα είναι η Ελληνική εξωτερική πολιτική να επενδύσει περισσότερο στην επόμενη ημέρα. Υπάρχει μια παγίδα. Να μην κυνηγάμε εμείς τους Σκοπιανούς και να παρακαλάμε να αποκαλούνται ΒορειοΜακεδόνες, γιατί εκεί θα φτάσουμε. Θα λέγονται αυτοί Μακεδόνες και εμείς θα παρακαλάμε να εφαρμόσουν την συμφωνία και να λέγονται ΒορειοΜακεδόνες.  Αυτό δυστυχώς θα είναι μια ήττα για την Ελλάδα.  Είναι μια συμφωνία χάρτινη χωρίς τη συναίνεση του  Ελληνικού λαού. Στη λάσπη αυτή της συμφωνίας έχουν πνιγεί ο κος Κοτζιάς, ο κος Καμμένος, ο κος Τσίπρας και ο κος Ζάεφ. Όποιος συνεχίσει να αποδέχεται αυτή τη συμφωνία, εκτιμώ ότι θα έχει το ίδιο πολιτικό τέλος”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής.

Εκτίμησε δε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

“Οι Βούλγαροι μας έστειλαν το μήνυμα βάζοντας βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Έτσι κατέρρευσε το παραμύθι του δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπήρχε μια εμμονική διάθεση να παραχωρήσουμε το όνομα για άλλους πολιτικούς λόγους. Πρέπει να αφήσουμε τα φοβικά σύνδρομα απέναντι στο τσίρκο των Σκοπίων. Η Βουλγαρία έβαλε βέτο και το διατήρησε το βέτο, έτσι και εμείς αύριο κιόλας πρέπει να προχωρήσουμε σε καταγγελία αυτής της Συμφωνίας, μέσω οποιασδήποτε πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε οποιονδήποτε άλλο οργανισμό”. κατέληξε ο κος Φιλιππίδης.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελληνική Ομογένεια στην Αμερική έχει σημαντικούς παράγοντες και πολιτικούς που μπορούν να επηρεάσουν καταστάσεις, εκτίμησε ο Δημήτρης Φιλιππίδης και έφερε ως παράδειγμα την τελευταία επιστολή προς την Αμερικανική Κυβέρνηση για το θέμα της πώλησης F 16 στην Τουρκία. “Δεν είναι τυχαία άλλωστε η τελευταία επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Μπλίνγκεν για να μην γίνει συζήτηση για τα 40 F 16, αγορά από την Τουρκία και τα 80 για αναβάθμιση, δεν φέρουν απλά την υπογραφή κάποιων Ελληνικής καταγωγής Βουλευτών και Γερουσιαστών. Είναι 41 πολιτικοί. Η επιστολή αυτή είναι επίσης υπογεγραμμένη και από το Αρμενικό, το Εβραϊκό λόμπι, από οργανώσεις της Ινδίας, από Χριστιανικές οργανώσεις, Κουρδικές οργανώσεις . Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια κινητοποίηση”, υπογράμμισε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE