Μητρόπουλος | Η Δικαιοσύνη και η λήξη του Νόμου που πάγωνε τις συντάξεις δίνει αύξηση – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Share on:

Η δικαιοσύνη και η λήξη του Νόμου που «πάγωσε» τις συντάξεις, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για την αύξηση των συντάξεων που θα λάβουν περισσότεροι από 2,5 εκατ. Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου και Πρόεδρο του ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξη Μητρόπουλο, που μίλησε στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, οι συνταξιούχοι θα λάβουν επιτέλους ουσιαστική αύξηση στις συντάξεις τους, έπειτα από τα χρόνια ταλαιπωρίας των μνημονίων.

Ωστόσο αγκάθι παραμένουν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, εξαιτίας της εφαρμογής «βάρβαρου» νόμου της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ειδικότερα ο κος Μητρόπουλος ανέφερε:

«Από 1/1/2023 η Κυβέρνηση είναι μπροστά στην υποχρέωσή της, αφού λήγει ο Νόμος του παγώματος, σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους και 4,5 εκατ. συντάξεις, τόσες είναι οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να δώσει αύξηση.

Ο Νόμος λέει ότι η αύξηση θα πρέπει να είναι μέχρι το ύψος του ετήσιου πληθωρισμού του 2022. Άρα με τα δεδομένα του κου Στουρνάρα, επειδή ο πληθωρισμός θα κινηθεί κατά μέσον όρο 5,5% η Κυβέρνηση από 1/1/23 θα πρέπει να δώσει οριζόντια αύξηση, ανεξαρτήτως ύψους σύνταξης σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους».

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ

«Υπάρχει μια βαρβαρότητα της προηγούμενης Κυβέρνησης, διότι σύμφωνα με το Νόμο Κατρούγκαλου για να πάρει ένας φτωχός συνάνθρωπος μας το επίδομα του ανασφάλιστου υπερήλικα, που δεν θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης, έβαλε, όχι το πραγματικό εισόδημα, αλλά το τεκμαρτό εισόδημα με συνέπεια φτωχοί γέροντες που δεν έχουν πραγματικό εισόδημα, δεν έχουν μισθό, δεν έχουν σύνταξη, δεν έχουν ενοίκιο, αλλά έχουν ένα μικρό παλιό αυτοκίνητο ή μια μικρή ιδιοκτησία να μην παίρνουν το επίδομα που λέγεται ανασφαλίστου υπερήλικου».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE