Μάντζος | Επιστροφή στον πράσινο ήλιο και έτοιμο για εκλογές το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ

Share on:

Για ανεπάρκεια στη διαχείριση των κρίσεων της χώρας, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Σε συνέντευξη του, στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, o κος Μάντζος εξήγησε τους λόγους που ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε εκλογές και κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις ουσιαστικής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Αναφορικά με το όνομα του κόμματος, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι είναι πια λαϊκή ετυμηγορία η επιστροφή στον πράσινο ήλιο

Ειδικότερα ο κος Μάντζος ανέφερε:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

«Με την τροπολογία που καταθέσαμε στην Βουλή, θέλουμε αύριο το πρωί να εφαρμοστεί πλαφόν όχι πια στην χονδρική, αλλά στη λιανική τιμή του ρεύματος. Δηλαδή στο λογαριασμό που θα λάβουμε όλοι στα χέρια μας. Είναι μια πολύ μελετημένη και τεκμηριωμένη πρόταση που ακολουθεί το Ιταλικό μοντέλο, που λέει το εξής από το να παίρνει ο καταναλωτής όλο το βάρος αυτής της κρίσης, θα πρέπει το βάρος να κατανεμηθεί ισόποσα και στο Κράτος μέσω των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς, αλλά και οι εταιρείες λίγες και επιτήδειες εκ των οποίων που προσπάθησαν ακόμη και να κερδοσκοπήσουν με υπέρμετρους όρους μέσα σε αυτή την κρίση. Άρα εμείς λέμε δεν κλείνουμε το μάτι στην κερδοσκοπία, δίνουμε πραγματική ανακούφιση στους πολίτες μέσα από αυτό το πλαφόν και αυτή είναι μια πραγματική κοινωνική πολιτική για όλους και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους. Απάντηση εδώ και τώρα. Ρεαλιστική και εφαρμόσιμη».

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

«Εκτός από την ενέργεια, έχουμε μια πολύ μεγάλη ανατίμηση εδώ και πολλούς μήνες σε βασικά προϊόντα σε συνάρτηση και με τον πληθωρισμό, η αγοραστική δύναμη των πολιτών να έχει πια εξανεμιστεί. Εμείς λέμε, αυτές οι προτάσεις μας για την ενέργεια, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει την μείωση του τέλους του ΦΠΑ, μαζί φυσικά με την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Επιπλέον ένας πραγματικός κατώτατος μισθός, μια πραγματική αύξηση, όχι αυτή που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Το κομμάτι του κατώτατου μισθού δεν είναι δημοσιονομικό μέτρο. Είναι ανεπαρκής η αύξηση που έδωσε ο Πρωθυπουργός και εμείς επιμένουμε στα 751 ευρώ ως βάση».

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Το Κίνημα Αλλαγής έλεγε πάντοτε ότι αυτή η Κυβέρνηση δυστυχώς αποδεικνύεται πολιτικά και τεχνοκρατικά ανεπαρκής, στην διαχείριση των κρίσεων. Η αντιπολίτευση θέλει αλλαγή πολιτικής και θέλει και προσδοκά τις εκλογές. Αυτό είναι το παιχνίδι της Δημοκρατίας, όμως αυτοί που μας ελέγχουν σήμερα και δεν είναι μόνον η Κυβέρνηση, είναι και η Αξιωματική αντιπολίτευση μας ελέγχει για αλλαγή στάσης. Όσο βαθαίνει το πρόβλημα της ενέργειας, το αίτημα για εκλογές θα είναι ισχυρότερο και πιο πειστικό πιά.

Το Κίνημα Αλλαγής κατεβαίνει στις εκλογές με ένα αυτόνομο, προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό προγραμματικό λόγο, δηλαδή με τις δικές του προτάσεις, με το δικό του στίγμα σε κάθε πρόβλημα. Εμείς κοιτάζουμε στα μάτια τους πολίτες με ειλικρίνεια, με αξιοπιστία. Θέλουμε να γίνουμε η δύναμη αλλαγής και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με ένα σημαντικό ποσοστό στις επόμενες εκλογές».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE