Λιαρομάτης | Κάθε μέρα κακοποιείται ένα ζώο στην Ελλάδα

Share on:

Την δραματική σχεδόν καθημερνή κακοποίηση που υφίσταται κυρίως τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, αλλά και την έλλειψη παιδείας των πολιτών επεσήμανε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου ο Πρόεδρος του φιλοζωικού  συλλόγου «Νοιάζομαι Φιλοζωική Κρεστένων» Διονύσης Λιαρομάτης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό ενός σκύλου που ήταν δεμένος για ημέρες σε δάσος της Ηλείας.

«Τα ζώα χρειάζονται τροφή και αγάπη», κατέληξε ο κος Λιαρομάτης.]

Ειδικότερα:

Τι πρέπει να κάνουμε όταν δεν επιθυμούμε ένα ζώο

«Όταν ένας κηδεμόνας ζώου για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να κρατήσει πια το ζώο πρέπει άμεσα να αναζητήσει να βρει άμεσα μια οικογένεια που θα το φιλοξενήσει και όχι να πάρει το ζώο και να το δέσει σε ένα δέντρο ή να το παρατήσει σε ένα δρόμο».

Τι πραγματικά συνέβη με τον Όλιβερ στην Αράχωβα

«Όταν ένας σκύλος επιτίθεται σε έναν άλλο σκύλο η πρώτη κίνηση που κάνει είναι να το πιάσει κάτω από το λαιμό. Κάτι τέτοιο, όπως έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής, δεν έχει συμβεί στον όλιβερ. Άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι μια αγέλη σκύλων επιτέθηκε στον όλιβερ και είχε ως αποτέλεσμα αυτή την κακοποίηση και στη συνέχεια τον θάνατό του».

Δεν φτάνει μόνον ο Νόμος για την τιμωρία κακοποίησης ζώων – Χρειάζεται Παιδεία 

 «Πρέπει να υπάρχει παιδεία. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Μπορεί οποιαδήποτε Κυβέρνηση να φέρει πιο σκληρή νομοθεσία, αλλά εάν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η παιδεία όσους νόμους και να φέρει το κράτος πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε. Δυστυχώς κάθε μέρα κακοποιείται ένα ζώο. Πρέπει να νιώθει ο άνθρωπος ότι η κακοποίηση ζώων δεν είναι καταδικαστέα. Τα αδέσποτα ζώα τα δημιουργούν οι ίδιοι άνθρωποι».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE