Κυρανάκης | Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αυτοδυναμία – Συνέντευξη στην Valuenews.gr

Share on:

Το θετικό πρόσημο της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και την σύσφιξη των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων που επισφραγίζονται τόσο στα ζητήματα άμυνας, όσο και της οικονομίας, εξήρε με συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης.

Σχολιάζοντας τις έντονες αντιδράσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και τις νέες προκλήσεις από αέρος, ο κος Κυρανάκης υποστήριξε ότι όσο πιο ισχυρή είναι αμυντικά η χώρα τόσο περισσότερο σεβασμό θα εκπέμπει. Αυτή η ισχυροποίηση θα οδηγήσει και στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αυτοδυναμία.

Ειδικότερα ο κος Κυρανάκης ανέφερε:

Κοντόφθαλμη η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ – Νέες επενδύσεις όσο κυβερνά η Ν.Δ.

«Επενδυτές από τις ΗΠΑ από το 2019 μέχρι σήμερα έχουμε δει αρκετούς. Ας μην ξεχνάμε την πολύ μεγάλη επένδυση της Pfizer στην Βόρεια Ελλάδα, τα data της Microsoft την Amazon web services, εταιρίες κολοσσούς οι οποίοι υπό κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας έχουν έρθει στην Ελλάδα. Έχουν επενδύσει και έχουν ήδη δει αποτελέσματα. Το ίδιο συμβαίνει και με την επένδυση στο Ελληνικό, όπου υπάρχει ένας πολύ ισχυρός Αμερικανός επενδυτής και τα έργα επιτέλους μετά από τόσα χρόνια προχωρούν.

Τώρα για το εάν θα συνεχιστούν οι επενδύσεις νομίζω πως όσο υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία κατευθύνει και διαμορφώνει ένα κλίμα φιλικό προς κάθε επενδυτή, και όχι μόνο τους Αμερικανούς, τότε ναι. Τότε θα συνεχίσουν να έρχονται άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς, όπως έκαναν οι εταιρίες που προανέφερα. Από εκεί και πέρα όποιος δεν καταλαβαίνει ότι να καταχειροκροτείτε η εθνική μας θέση τόσο στοχευμένα όσο και με τις παραβιάσεις που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο πάνω από τα ελληνικά μας νησιά, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι καταχειροκροτείτε από όρθιους βουλευτές του αμερικανικού κογκρέσου πως δεν έχει γεωπολιτική αξία, νομίζω ότι ασκεί μίζερη αντιπολίτευση, χωρίς να βλέπει τα οφέλη για την χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι θα κληθούν σε λίγο καιρό να ψηφίσουν στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του αμερικανικού κογκρέσου για το κατά πόσο πρέπει να εξοφλήσουμε στην Τουρκία.

Άρα λοιπόν δεν μπορείς την ίδια στιγμή που επικροτείς με την στάση σου τις ελληνικές θέσεις απέναντι στην Τουρκία, ξαφνικά μέσα σε λίγο καιρό να αλλάζεις τις απόψεις σου εντελώς. Αναφέρομαι στην κριτική που ασκεί οποιαδήποτε αντιπολίτευση, όχι μόνο Σύριζα, που δεν καταλαβαίνει τα οφέλη μιας τέτοιας στάσης. Δεν έχει ξανά γίνει στην ελληνική πολιτική ιστορία κάτι τέτοιο. Δεν έχει ξαναμιλήσει ποτέ Έλληνας στο σημαντικότερο και ισχυρότερο κοινοβούλιο του κόσμου. Επομένως όλα αυτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό από την πλευρά της αντιπολίτευση τα θεωρώ πάρα πολύ κοντόφθαλμα».

Η αντίδραση των Τούρκων αποδεικνύει πόσο επιτυχημένη ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

«Και εμείς θα αντιδρούσαμε εάν στην θέση του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν ο κύριος Ερντογάν και μίλαγε με αυτά τα λόγια. Και εμείς θα αντιδρούσαμε και ο ελληνικός τύπος θα αντιδρούσε και το ελληνικό πολιτικό σύστημα μέχρι και ο πρωθυπουργός θα αντιδρούσε.

Επομένως θεωρώ πως η στάση του κύριου Ερντογάν και του τούρκικου πολιτικού συστήματος αποδεικνύει την επιτυχία που είχε η ελληνική επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Θεωρώ επίσης ότι θα ενταθεί πάρα πολύ και η προκλητικότητα της Τουρκίας το επόμενο διάστημα, διότι αυτή είναι η κλασική χρόνια αντίδραση της κάθε φορά που η Ελλάδα πετυχαίνει κάτι διεθνώς».

Όσο πιο ισχυρή είναι η Ελλάδα τόσο περισσότερο σεβασμό θα εκπέμπει

«Όσο πιο ισχυρή θεωρητικά θα είναι η Ελλάδα, τόσο περισσότερο σεβασμό θα εκπέμπει προς όλα τα σοβαρά κράτη του κόσμου είτε είναι σύμμαχοι είτε δεν είναι. Άρα λοιπόν μια Ελλάδα που είναι και στρατιωτικά ισχυρή και οικονομικά ισχυρή, δεν έχει τίποτα να φοβάται. Θα την βλέπουν πλέον οι εταίροι της με τρόπο ισότιμο και όχι ως μια χώρα που εξέπεμπε συνεχώς προβλήματα, κρίσεις και ζητούσε συνεχώς πράγματα χωρίς να είχε μια θέση.

Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει. Μιλάμε για μια άλλη Ελλάδα, που εκπέμπει αισιοδοξία, σταθερότητα, αξιοπιστία και αυτό είναι κάτι που έχει πετύχει συνολικά η Νέα Δημοκρατία, με μια εξωτερική πολιτική που αποδίδει. Έχουμε υπογράψει δυο συμφωνίες αποκλειστικών οικονομικών με του γείτονες μας, αυξάνοντας έτσι την επιρροή μας. Έχουμε μεγαλώσει τα σύνορα μας, στα 12 μίλια και έχουμε πάρει κυριαρχία στο Ιόνιο. Έχουμε υπογράψει αμυντική συμφωνία, αμυντική συνδρομή με τον ισχυρότερο στρατό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ο γαλλικός. Παρόμοιες συμφωνίες έχουν γίνει και με το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία. Θεωρώ πως η στρατηγική της χώρας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής αποδίδει. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Για να μπορέσουμε να καταφέρουμε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων προς το Αιγαίο ,στα 12 ναυτικά μίλια, θα πρέπει η χώρα να είναι ισχυρή στρατιωτικά και στην πραγματικότητα να μην απειλείτε από κανέναν. Επομένως ναι, φυσικά υπάρχουν οι νόμοι, το διεθνές δίκαιο αλλά πάνω από όλα υπάρχει και η ισχύ στα κράτη. Αυτό το έχει καταλάβει και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα αυτή την περίοδο τουλάχιστον, ότι δηλαδή μόνο η ισχύ θα μπορέσει να μας φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτρεπτικά προς στις σκέψεις οποιουδήποτε Τούρκου να απειλήσει την Ελλάδα ή να κάνει οποιαδήποτε διεκδίκηση».

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αυτοδυναμία στις εκλογές

«Οι πρόωρες εκλογές είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού και ο ίδιος είναι αρκετά ξεκάθαρος έχοντας επαναλάβει πως η εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος δηλαδή της τετραετίας. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται για πρόωρες εκλογές δεν έχει βάση. Από εκεί και πέρα, όχι μόνο δεν φοβόμαστε αλλά συνεχίσουμε πιο δυνατοί μπροστά να πείσουμε τον ελληνικό λαό για τις θέσεις μας, να διευρύνουμε την επιρροή μας και να αποδείξουμε επιτέλους πως η πολιτική μπορεί να γίνει αξιόπιστη. Δηλαδή πως αυτοί που ζητούν την ψήφο, όπως ζήτησαν και το 2019, αυτά που υποσχέθηκαν το έκαναν και κρίσεις οι οποίες ήρθαν εισαγόμενες, ήρθαν μετεκλογικά, ήρθαν από διεθνή προβλήματα ήμαστε σε θέση να τις διαχειριστούμε με όσο καλύτερο τρόπο μπορούμε και σοβαρότητα.

Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αυτοδυναμία. Διότι ο λαός γνωρίζει ότι στην χώρα μας όπως και σε άλλες χώρες κυβερνήσεις συνεργασίας το βασικό που κάνουν είναι να ρίχνουν το φταίξιμο ενδοκυβερνητικά η μια παράταξη στην άλλη, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι μεταρρυθμίσεις. Εάν ο ελληνικός λαός θέλει μια κυβέρνηση αποτελεσματική, η οποία αυτό που θα υποσχεθεί και για το οποίο θα πάρει λαϊκή εντολή στις επόμενες εκλογές, θα θέλει να το υλοποιήσει γρήγορα και αποτελεσματικά, θα πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Προκειμένου να μπορέσει να το υλοποιήσει απρόσκοπτα, χωρίς εμπόδια και χωρίς δικαιολογίες. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και προσπάθεια».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE